Tuesday, March 19, 2024

Premierul Florin Cîțu intervine în disputa dintre Ana Maria Popescu și Eduard Novak: “Un comentariu nefericit”

Must Read

Ana Maria Popescu, sportiva care a reușit să obțină prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice, a avut un discurs dur îndreptat spre autorități la revenirea în țară, astăzi.

Premierul Florin Cîțu intervine în disputa dintre Ana Maria Popescu și Eduard Novak: “Un comentariu nefericit”

După ce a cucerit medalia de argint în proba de spadă, Ana Maria Popescu a cerut “un buget de bun simț pentru viitorul scrimei românești”, iar Eduard Novak, ministrul tineretului și sportului a răspuns la scurt timp, spunând că “Ana Maria nu putea să câștige aurul nici dacă bugetul era cu 5 milioane de lei mai mare”.

Premierul Florin Cîțu a intervenit în această dispută și a catalogat drept “nefericit” comentariul lui Eduard Novak.

“A fost un comentariu nefericit al domnului ministru. Până la urmă trebuie să ne bucurăm de fiecare victorie. În același timp trebuie spus foarte clar că finanțarea pentru olimpiadă nu se face anul acesta, ci din timp.

- Advertisement -

În schimb, Florin Cîțu nu îi dă dreptate sportivei Ana Maria Popescu atunci când spune că românii nu știu să prețuiască munca din spatele competițiilor și se concentrează doar asupra medaliilor de aur.

“Nu cred că lucrurile stau așa. Cred că ne-am bucurat pentru moment, pentru argint. Ne-am bucurat și pentru Popovici, tânărul înotător care a ieșit pe locul 4. Ne bucurăm pentru tot ceea ce fac sportivii noștri.

Trebuie să ne aducem aminte că această olimpiadă a venit într-o situație dificilă, de pandemie, condițiile sunt dificile, sunt mai multe lucruri care ar trebui luate în calcul. Eu îi felicit pe toți. Am și spus că participarea lor la această competiție este un semn de normalitate și aveam nevoie de așa ceva în această perioadă”, a mai spus Cîțu.

Ana Maria Popescu: “Domnule ministru, să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau”

“Apropo de finanţare, domnule ministru, pe lângă cei 4, am avut ca sparring partner sportivi de 43 de ani, care s-au retras din activitate, pentru că nu mai am alţii. Îmi doresc tare mult să ajungeţi dumneavoastră la Tokyo şi să luaţi aurul ăla pe care eu n-am reuşit să-l iau.

Şi credeam că mă aşteptaţi cu cecul ăla de 5 milioane, dar nu-i problemă, mai avem timp să mi-l daţi şi să facem o sală nouă pentru copii”, a spus Ana Maria Popescu.

Ana Maria Popescu a cucerit medalia de argint în proba de spadă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportiva din România a pierdut dramatic finala contra chinezoaincei Sun Yiwen10-11, prin ”tuşa de aur”.

Declarația surprinzătoare a ministrului Eduard Novak, de la care a pornit totul

După ce Ana Maria Popescu s-a plâns, pe bună dreptate, de condițiile de pregătire înainte de Jocurile Olimpice, iar apoi a obținut o medalie de argint, ministrul Eduard Novak a făcut o declarație deplasată.

“După părerea mea, şi dacă bugetul federaţiei de scrimă era cu 5 milioane de lei mai mare, Ana Maria nu putea să câştige ieri, sau nu câştiga medalia de aur. Problema este că din spate nu vin încă tineri.

Nu vreau să ducem discuţia în altă parte, să ne bucurăm de această medalie şi să ne concentrăm pe Paris 2024, acolo unde nu mi-aş dori să ajungem şi cu scrima sau cu alte sporturi unde am ajuns cu gimnastica”, a fost declarația lui Eduard Novak.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x