Sunday, September 8, 2024

Avram Gal, patronul Transilvania Steakhouse, condamnat la închisoare cu executare

Must Read

Avram Gal, patronul Transilvania Steakhouse, a fost condamnat la închisoare cu executare de Tribunalul București. Gal mai are o șansă, pentru că sentința nu este definitivă.

Avram Gal, cel care vindea burgerii cu 6000 de euro, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, pentru că a pretins că are pile în instituțiile din București și că poate aranja un contract de livrare de materiale de protecție COVID. În realitate a luat banii, peste 400.000 de lei, și i-a cheltuit pe distracții și mașini de lux.

Judecătorii l-au condamnat ”pe inculpatul GAL AVRAM MARIUS la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. În baza art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin.1 lit. a şi b C.pen., pe o durată de 2 ani, pedeapsa complementară urmând a se executa conform art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. În baza art. 65 alin. 1 şi 3 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., pe durata executării pedepsei principale.

În baza art.404 alin. 4 lit. c C.proc.pen. menţine sechestrul asigurător dispus de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, prin ordonanța nr. 157/P/2020 din 06.10.2020 cu privire la bunurile inculpatului Gal Avram Marius, până la concurența sumei de 440.940 lei. În baza art. 291 alin. 2 C.pen. rap. la art. 112 alin. 1 lit. e C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpat a sumei de 440.940 lei. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen., obligă inculpatul la plata sumei de 13.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotarârii. Pronunțată prin punerea soluţiei la dispoziţia inculpatului ți a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 16.02.2024”, se arată în decizia Tribunalului București.

- Advertisement -

Sentința nu este definitivă, iar Avram Gal poate respira încă aerul libertății. Acesta este președintele PSD Câmpia Turzii și va candida la primăria Câmpiei Turzii.

DNA a deschis dosarul pe numele lui Avram Gal în 2020

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus în 2020 trimiterea în judecată, în stare de control judiciar, a inculpatului GAL AVRAM MARIUS, la data faptei având funcția de consilier în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Gal a pretins că are relații mari și poate aranja încheierea unui contract în pandemie cu materiale de protecție COVID. Ei bine s-a demonstrat că a a blufat, a luat banii unui afacerist și i-a cheltuit pe mașini de lux și hoteluri. Vorbim de peste 400.000 de lei, pe care i-a primit printr-o firmă și o fundație.

”În perioada 16-23 martie 2020, inculpatul Gal Avram Marius ar fi pretins bani (aproximativ 600.000 lei) de la reprezentantul unei firme private, lăsându-l să creadă că ar avea influență asupra funcționarilor unei companii naționale, iar în schimbul banilor ar putea să îi determine să își exercite atribuțiile de serviciu astfel încât compania de stat să cumpere, în baza unui contract, echipamente de protecție împotriva COVID, de la firma respectivă.

Din banii pretinși, reprezentând o treime din profitul pe care o firma urma să îl obțină de pe urma derulării contractului privind echipamentele de protecție, în perioada 14 aprilie 2020 – sfârșitul lunii mai 2020, inculpatul ar fi primit de la reprezentantul societății comerciale suma de 371.000 lei (printr-o firmă de publicitate și o fundație care îi aparținea, dar și în numerar) și bunuri în valoare de 69.940 lei.

Cea mai mare parte a banilor primiți de inculpat ar fi fost folosiți exclusiv în scopuri personale, respectiv cazare hotel, achiziționare autoturism de lux.

Inculpatul s-ar fi folosit de relațiile profesionale și interpersonale pe care le-a dezvoltat pe parcursul anilor din funcțiile publice deținute, în scopul creării impresiei că poate influența decizii adoptate la nivelul anumitor instituții publice.

Totodată, inculpatul a încercat să creeze o aparență de legalitate a folosului primit, atât a banilor (prin disimularea primirii în contracte fictive de publicitate și donație), cât și a bunurilor primite (despre care a afirmat că urmau a fi plătite sau returnate).

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător până la concurența sumei de 440.940 lei asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpatului”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

TOP 22 cele mai bune cărți de psihologie pentru cei pasionați de misterele psihologiei umane

Ce se întâmplă când ne îndrăgostim? Cum facem față manipulării? Ce factori ne dictează comportamentele? Dacă te preocupă aceste...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x