Monday, June 17, 2024

Spania va plafona preţurile gazelor naturale și va reduce taxele pentru a micșora facturile populației

Must Read

Spania va plafona preţurile gazelor naturale, va reduce taxele şi va redirecţiona profiturile companiei energetice, ca parte a unor măsuri menite să scadă preţurile în creştere la utilităţi, a anunţat premierul Pedro Sanchez.

”Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma preţurilor ridicate de pe piaţa pentru electricitate. Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice şi le vom transfera către consumatori.

Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%”, a declarat premierul, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE.

Sanchez a spus că redireecționarea profiturilor companiilor energetice va reduce facturile consumatorilor.

- Advertisement -

Nu a oferit alte detalii legate de funcționarea acestei măsuri, potrivit Reuters.

Coaliția lui de stânga a fost supusă unor presiuni crescute din partea opoziției și a societății civile pentru a reduce facturile la electricitate.

Cererile crescute de gaze naturale, și a certificatelor pentru emisii în UE au crescut substanțial facturile la energie în multe țări, inclusiv în Spania.

Noile măsuri ar urma să fie adoptate în şedinţa de marţi a Guvernului de la Madrid. Analiştii se aşteaptă şi la suspendarea impozitului pentru generare de 7% şi extinderea reducerii TVA până la finalul anului.
Sursa: antena3.ro
- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Euro 2024. România a învins Ucraina cu 3-0, în primul meci din Grupa E

România a câștigat primul său meci la Campionatul European după 24 de ani, învingând categoric cu 3-0 Ucraina. Repriza secundă: România...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x