Friday, April 26, 2024

Dacian Cioloș a câștigat alegerile din USR-PLUS și va fi noul președinte al acestui partid. A adunat 50,9% din voturile membrilor, devansându-l pe Dan Barna la o diferență minimă.

Must Read

Dacian Cioloș a câștigat alegerile pentru președinția USR-PLUS la o diferență de 695 de voturi față de Dan Barna, dintr-un total de 38.500 de voturi. Cele două partide, USR și PLUS au fuzionat anul trecut, iar cei doi au condus împreună partidul până la organizarea acestui congres.

“USR PLUS este un partid dinamic, în care democrația funcționează. Știu că cei din echipa mea sunt supărați, dar rămânem un partid vertical care a adus reforma în România. Performanța miniștrilor noștri nu poate fi contestată. Nu mă bucură în mod particular rezultatul, dar fuziunea USR și PLUS a fost necesară și utilă. Am încrederea că în 2024 partidul va da președintele României”, a spus Dan Barna, după anunțarea rezultatelor.

La rândul său, Dacian Cioloș a spus că “rezultatul arată că nu există falii între foști USR-iști și foști PLUS-iști. Membrii vor să lucreze împreună, uniunea este de facto. România are nevoie de o alternativă pentru modernizare, pentru reformă. Ne-am propus câștigarea alegerilor prezidențiale din 2024.”

Fost comisar european și prim-ministru al României în perioada 2015-2016, Cioloș a fondat partidul PLUS în 2018 cu care a intrat apoi în alianță cu USR.

- Advertisement -

Din 2 februarie 2019, Dacian Cioloș este copreședinte al Alianței 2020 USR+PLUS alături de președintele USR, Dan Barna, alianța fiind constituită în ședința Comitetului Politic al USR, care a decis să participe pe o listă comună la alegerile europarlamentare din 26 mai. La aceeași dată Dacian Cioloș a obținut un mandat de eurodeputat, devenind ulterior liderul grupului Renew Europe, al treilea grup ca mărime din Parlamentul European.

 

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x