Friday, April 26, 2024

STUDIU | Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară în 2022. „Unii dintre ei sunt cu bagajele făcute”

Must Read

Sute de mii de români vor să plece din ţară în 2022 din cauza hoţiei, minciunii şi conservatorismul. Cea mai mare tentație de emigrare este în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani.

Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară. 3% dintre români spun că sigur pleacă anul viitor din țară și alți 5% că probabil vor pleca, arată o cercetare realizată de ReThink România, potrivit Libertatea.

Unul dintre cele mai îngrijorătoare elemente este faptul că tentaţia de a pleca din ţară este cea mai puternică în rândul tinerilor 16 și 24 de ani, susţine antreprenoarea Manuela Mancaș.

Cercetarea referitoare la intențiile de emigrare ale românilor a fost realizată pe un eșantion reprezentativ, în rândul populației cu vârste de la 16 la 64 de ani, de către inițiativa ReThink Romania, din care Manuela Mancaș face parte.

- Advertisement -

Peste 700.000 de români spun că vor să plece din ţară în 2022. Cine sunt cei care iau calea străinătăţii

„Cei care vor să emigreze au venituri scăzute, dar dacă te uiți la vârsta lor, e normal ca veniturile să fie pe primele trepte, dar mulți dintre ei au studii superioare sau sunt la facultate, prin urmare au capacitatea de a contribui la economia țării”, a explicat Manuela Mancaș, reprezentant al ReThink, conform sursei citate.

3% dintre românii chestionați spun că vor sigur să plece anul viitor și alte 5 procente spun că probabil vor pleca.

„Dacă faci un calcul, asta înseamnă cu certitudine 230 de mii de români, dacă îi luăm și pe cei cu probabilitate, ajungem pe la 730 de mii de români. Evident că de la intenție până la comportament propriu-zis mai este un mare pas, dar e îngrijorătoare și intenția. Probabil unii dintre ei sunt cu bagajele făcute, cu planurile făcute”, a mai precizat Manuela Mancaș.

Studiul arată că românii care vor să emigreze cred mai mult în puterea coordonatelor din exteriorul lor (țara, familia, mediul din care provii, etnia etc.), pe care le percep ca pe un dezavantaj personal.

Cei care vor să plece din România au pus ambiția pe primul loc, urmată de muncă, încredere în sine, să ai mentori și apoi educația.

O altă întrebare a fost „ce blochează evoluția ta?”. Cei care au intenția de a pleca din țară cred că îi blochează hoția, minciuna, lipsa de educație, prostia și răutatea. Cei care sunt deciși să rămână au enumerat lipsa de educație, abuzul de putere, răutatea, parvenitismul și lenea.

În schimb, aproape 70% dintre români vor să rămână în ţară. Aceştia au peste 35 de ani, familie, copii, venituri mulțumitoare și un statut social.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x