Friday, April 26, 2024

Bill Gates: Întâlnirile de la serviciu se vor muta în metavers, în câțiva ani. Cum vor arăta interacțiunile virtuale

Must Read

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, anticipează un viitor și mai „digitalizat”, în contextul în care pandemia de COVID-19 a revoluționat deja activitatea la locul de muncă, relatează news.ro care citează CNBC.

În doar doi sau trei ani, întâlnirile de serviciu se vor desfășura în metavers, lumea virtuală pe care o dezvoltă în prezent marile companii precum Facebook și Microsoft, iar angajații vor participa la acestea prin intermediul avatarurilor digitale, crede miliardarul american, în postarea sa de final de an, intitulată „Motive de optimism după un an dificil”.

„Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates, afirmând că flexibilitatea oferită de angajatori prin intermediul muncii de la distanţă va atrage mai mulţi oameni în metavers.

În următorii doi sau trei ani, anticipez că majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D… la metavers, un spaţiu 3D cu avataruri digitale.

- Advertisement -

Bill Gates: Vizualizarea bidimensională pe grilă pe care o descrie Gates şi pe care o aseamănă cu serialul „Hollywood Squares” este ceea ce obţinem în prezent cu majoritatea platformelor de videoconferinţă, precum Zoom sau Microsofts Teams, notează CNBC.

În metavers, angajații ar avea un avatar 3D care ar putea participa la întâlniri într-un spaţiu de birou virtual sau într-o altă destinaţie, acolo unde utilizatorii ar putea interacţiona cu avatarurile colegilor lor, pentru a munci, relaxa sau socializa, consideră fondatorul Microsoft.

„Ideea este că în cele din urmă vă veţi folosi avatarul pentru a vă întâlni cu oameni într-un spaţiu virtual care reproduce sentimentul de a fi într-o cameră reală cu ei”, scrie Bill Gates. Acesta spune însă că utilizatorii vor avea nevoie de dispozitive tehnologice scumpe, cum ar fi căști de realitate virtuală (VR), ochelari de protecţie şi poate chiar mănuşi de captare a mişcării pentru a surprinde „cu acurateţe expresiile, limbajul corpului şi calitatea vocii” dintr-un astfel de mediu complet digitalizat.

„Mai este ceva de făcut”, dar nu va trece mult până când metaversul va face ca munca la distanţă să se simtă mai puţin îndepărtată, afirmă miliardarul american.

Ne apropiem de un prag în care tehnologia începe să reproducă cu adevărat experienţa de a fi împreună la birou. Bill Gates: Bill Gates, care a demisionat din Consiliul de Administraţie al Microsoft în 2020, adaugă că fosta sa companie lucrează la adăugarea de avataruri 3D şi alte elemente prietenoase cu metaversul la software-ul său Teams destinat companiilor.

În prezent, Microsoft colaborează cu Mark Zuckerberg şi compania acestuia, Meta, pentru a face reţeaua socială Workplace compatibilă cu Teams.

Nu doar giganții din tehnologie precum Meta (fosta Facebook) dezvoltă lumile virtuale care vor alcătui metaversul, ci și platformele de jocuri precum Roblox şi Minecraft (deținută de Microsoft).

În postarea de pe blogul său, Bill Gates nu numai că şi-a exprimat entuziasmul cu privire la modul în care un viitor din ce în ce mai digital va afecta felul în care lucrăm, învăţăm şi chiar vizităm cabinetele medicale, ci s-a referit şi la alte câteva subiecte, cum ar fi progresul în abordarea pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice şi chiar divorţul său de Melinda Gates, de anul acesta.

Sursa: libertatea.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x