Friday, June 21, 2024

EXCLUSIV! Cum a ajuns o make-up artistă să lucreze la Autoritatea pentru Digitalizarea României într-o poziţie de „director de cabinet”. Octavian Oprea, preşedintele ADR, este acuzat că şi-a adus amanta în instituţie! Reacţia ei stupefiantă: „Oricine se poate angaja aici!”

Must Read

E scandal mare la ADR. O numire halucinantă a făcut valuri, până acum tăcute, în instituţie. Preşedintele Octavian Oprea şi-ar fi adus amanta, de profesie make-up artist, în instituţie pe funcţia de director de cabinet. Mai mulţi membri ai echipei au început să-şi dea coate pe la colţuri atunci când a devenit oficial că preşedintele Octavian Oprea şi-ar fi adus iubita într-un post în ADR. Alina Bondocu, o fostă animatoare, actualmente make-up artist de succes, este cea care face parte de anul trecut din echipa ADR, instituţie care ar trebui să pună umărul puternic la digitalizarea României.

Autoritatea pentru Digitalizarea României, instituţie care a luat naştere în 2020, îşi propune să ajute românii să ajungă la un nivel al competenţelor digitale comparabil cu cel al celorlalţi europeni. Un deziderat nobil şi un obiectiv extrem de ambiţios, fără doar şi poate, în realizarea căruia este necesar aportul celor mai competenţi specialişti.

Alina Bondocu a venit în instituție anul trecut și până în prezent aproape nimeni nu știe exact cu ce se ocupă sau ce o recomandă pentru funcția de „director de cabinet”. Ce știm sigur despre Alina este că a terminat Facultatea de Jurnalism la Spiru Haret și cum din presă se fac bani foarte greu în zilele noastre, s-a reorientat repede.

De la „sandwich artist” la Subway la director de cabinet la ADR

- Advertisement -

Astfel, pentru o perioadă a fost „sandwich artist” la Subway UK & Ireland. Ambițioasă și dedicată, Alina a sărit repede de la aranjatul feliilor de salam peste frunzele de salată în sandwichuri și a ajuns chiar și manager la Subway. Dar pentru că și-a dorit mai mult, a început să se specializeze în make-up, astăzi preluând comenzi pentru machiaj pe Facebook pentru suma de 250 Ron.

În urmă cu 9 ani, tânăra Alina, care încă nu știa că va ajunge director la ADR, își căuta un drum în viață, care întâmplător începuse ca hostess în cluburile de noapte din București, Le Gaga sau Princess. Îmbrăcată sumar, ea făcea bani cu corpul ei, dar a renunțat repede când și-a dat seama ce „sacrificii” presupune o viață de noapte… na, ale tinereții valuri.

Autoritatea pentru Digitalizarea României

Undeva pe parcursul vieții, nu știm exact unde și când, ea l-a întâlnit pe tânărul Octavian Oprea cu care a avut – și oamenii din jurul lor spun că încă are – o relație de dragoste secretă, dar plină de pasiune. Chiar și acum când Alina Bondocu este căsătorită și are și un copil, nu-i poate rezista iubitului ei, care, între timp, i-a devenit și șef. Atât de solidă este relația lor și bazată pe încredere, încât Octavian Oprea, ditamai președintele ADR, este convins că ea poate să ajute mult la digitalizarea României.

Probabil din dorința de a „cosmetiza” imaginea instituției, președintele ADR a ales să-și aducă alături de el oameni de încredere și competenți, iar dacă România este țara unde zeci de mii de tinere talentate și cu potențial lucrează deja pe internet și au businessuri de succes în videochat sau Onlyfans, de ce să ne mire aducerea unui make-up artist în structura Autorității pentru Digitalizarea României?

Autoritatea pentru Digitalizarea României

Aşa că Alina Bondocu va pune şi ea umărul la îndeplinirea obiectivului ambiţios al Guvernului, şi anume transformarea digitală a societăţii româneşti. Asta deşi, până nu demult, nu a ştiut exact cum se numeşte instituţia care a angajat-o. Astfel că, pe pagina ei de socializare, la locul de muncă era trecută Autoritatea DIGITALĂ a României.

Contactată telefonic de RomaniaTV.net, Alina Bondoc a acceptat un scurt dialog cu jurnaliștii și a confirmat legătură cu directorul Octavian Oprea. Tânăra a făcut, însă, precizarea că nu este director de cabinet, aşa cum reiese din declaraţia de avere de pe site-ul ADR, ci consilier: „M-am angajat acum 1 an la ADR. Am dat și un concurs de curând. Oricine se poate angaja aici dacă dă un concurs. Am fost director de cabinet, dar acum sunt consilier gradul 1A la Ghișeul.ro„, a răspuns ea scurt.

Potrivit declaraţiei de avere ataşate mai jos, Alina Bondocu a obţinut în anul anterior venituri din servicii de frizerie în valoare de 148.000 lei.

Întrebată direct dacă este amanta directorului Octavian Oprea, Alina Bondoc a evitat subiectul: „Sunt niște acuzații destul de grave care nu-și au rostul. Eu sunt căsătorită de aproape 4 ani și sunt cu soțul meu de aproape 16 ani„.

2 miliarde de euro, bugetul pe care-l are de gestionat ADR

De menţionat că preşedintele Octavian Oprea are pe mână un buget de aproximativ 2 miliarde de euro, bani proveniţi din finanţare europeană.

De asemenea, Autoritatea are prevăzuţi, în textul Hotărârii de Guvern, un număr de 35 de angajaţi, fapt pentru care participanţii la dezbatere au numit-o în mod peiorativ drept un „Chihuahua” al instituţiilor statului, după ce au afirmat despre MCSI că era văzut drept „cenuşăreasa ministerelor”. Preşedintele Autorităţii a asigurat că personalul va fi extins.

Cine este Octavian Oprea?! A preluat şefia ADR la doar 29 de ani iar înainte a lucrat la Microsoft!

Octavian Oprea a ocupat funcţia de vicepreşedinte ADR începând cu luna martie 2020. În ianuarie 2021, a devenit preşedinte interimar, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, după ce Sabin Sărmaș, fostul președinte, a fost ales deputat și a fost numit președinte al Comisiei IT din Camera Deputaților.

Anterior, Oprea a lucrat la companii precum IBM şi Microsoft. Potrivit unei declaraţii făcute la jumătatea anului, pentru publicaţia Financial Intelligence, Oprea este de părere că, în momentul de față, datele sunt în noul aur al economiei, fără de care nu pot fi desfăşurate anumite investiții.

Este foarte important să subliniem că, fără date de calitate pe care Guvernul ar trebui să le dețină, nu putem progresa nici economic, dar nici social. Tocmai de aceea încercăm ca datele pe care Autoritatea pentru Digitalizarea României le va colecta prin intermediul Sistemului Național de Interoperabilitate să fie puse la dispoziția tuturor celor care au nevoie de ele atunci când vine vorba de date fără caracter personal, mă refer la date care pot fi cu caracter personal şi care pot fi la puse la dispoziție instituțiilor publice pentru a reduce birocrația”, declara directorul ADR.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

50 cursuri & tutoriale de investiții la bursă și antreprenoriat

Vrei să faci bani și nu știi cum? Înscrie-te pe MaiorArmy.ro în prima armată de investitori la bursă din România și...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x