Friday, April 26, 2024

Zeci de maşini de lux, lăsate de ucraineni pe străzile Iaşului. Printre acestea se numără și un Rolls Royce Wraith

Must Read

Zeci de maşini de lux au fost lăsate de ucraineni pe străzile Iaşului. Din cauza războiului care are loc în Ucraina, oamenii au decis să părăsească România pe cale aeriană. Multe dintre ele sunt parcate în aeroport, unele sunt acolo de mai bine de o săptămână.

Zeci de maşini de lux, lăsate de ucraineni pe străzile Iaşului. În parcarea Aeroportului Iași ies în evidență câteva autoturisme de lux înmatriculate în Republica Moldova sau în Ucraina. Una dintre ele este chiar un Rolls Royce Wraith, un bolid ce poate valora chiar și 300.000 de euro. Pe lângă acesta, erau răsfirate câteva Lexus, Toyota sau Mercedes.

Zeci de maşini de lux, lăsate de ucraineni pe străzile Iaşului

Directorul Aeroportului Internațional Iași a menționat că va cere sprijinul Primăriei pentru rezolvarea situației.

- Advertisement -

Sunt autoturisme de Moldova sau Ucraina lăsate de vreo săptămână…Au plecat de pe Aeroport în diferite țări. Unele sunt abandonate, cum ar veni. Unii dintre ucraineni au și scris și au lăsat în geam bilete cu «refugiat». Oricum, au fost mulți ucraineni care au venit cu mașini înmatriculate în Republica Moldova. O să avem o discuție cu Primăria să vină să le ridice, pentru a elibera parcarea”, a spus un angajat al Aeroportului Iași, potrivit Bzi.ro.

Municipalitatea arată că procedura este mult mai complicată și că cel mai probabil aerogara va trebui să găsească o altă soluție. ”Mașinile abandonate au alt statut. Este o procedură întreagă de notificare, după care, printr-o hotărâre de Consiliu Local, intră în patrimoniul Primăriei. Ar trebui să le scoată pe domeniul public mai întâi. Noi nu putem intra pe proprietatea lor”, a spus Laurențiu Ivan, directorul Servicii Publice SA Iași.

Papa Francisc condamnă dur războiul din Ucraina

Papa Francisc a cerut duminică încheierea „masacrului” din Ucraina, invadată de trupe militare ruseşti începând din 24 februarie, şi a declarat că „nu există nicio justificare pentru atacurile comise asupra civililor”.

Acest oraş ucrainean, asediat de mai multe zile, continuă să fie bombardat de forţele militare ruse. Locuitorii săi se confruntă cu o penurie de alimente şi sunt privaţi de accesul la apă, gaze, electricitate şi comunicaţii.

În faţa barbariei ce constă în uciderea unor copii, unor nevinovaţi, unor civili lipsiţi de apărare, nu există niciun motiv strategic. Agresiunea armată inacceptabilă trebuie pur şi simplu să se oprească, înainte să nu transforme oraşele în cimitire”, a declarat suveranul pontif, scrie Reuters.

Lansând un apel la negocieri şi la implementarea eficientă a unor coridoare umanitare, liderul de la Vatican a continuat astfel: „În numele lui Dumnezeu, vă cer să opriţi acest masacru!”.

Suveranul pontif s-a rugat apoi pentru pace, adăugând că „Dumnezeu este doar un Dumnezeu al păcii, nu un Dumnezeu al războiului, iar cei care susţin violenţa Îi dezonorează numele”.

Sursa: romaniatv.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x