Saturday, July 2, 2022

Elon Musk a ajuns cel mai bogat om din istorie (Forbes). Averea lui, mai mare decât Produsul Intern Brut al României

Must Read

Averea lui Elon Musk se apropie de 300 de miliarde de dolari după ce a devenit principalul acționar Twitter, potrivit topului Forbes al celor mai bogați oameni din lume, scrie CNN. 

Elon Musk, 50 de ani, fondatorul Tesla și SpaceX, este cu peste 100 de miliarde de dolari mai bogat decât locul 2, Jeff Bezos, fondatorul Amazon și Blue Origin.

Potrivit Forbes, Musk este cel mai bogat om din istorie, cu 290 de miliarde de dolari. Prin comparație, PIB-ul României pe 2021 este estimat la circa 260 de miliarde de dolari, potrivit datelor INS.

Averea lui Elon Musk este mai mare decât averea combinată a fondatorilor Google, Larry Page (120 miliarde dolari) și Sergey Brin (115 miliarde dolari), sau decât averea combinată a foștilor directori Microsoft, Bill Gates (136 miliarde dolari) și Steve Ballmer (100 miliarde dolari).

- Advertisement -

Totuși, unii istorici susțin că marii industriași americani din secolele XIX și XX, John D. Rockefeller și Andrew Carnegie, dar și unii monarhi din istorie, cum ar Mansa Musa (sultanul Musa), conducătorul Imperiului Mali în secolul XIII, sau împăratul roman Augustus ar fi putut fi mai bogați decât Elon Musk, dacă averile lor ar fi ajustate cu rata inflației.

Directorul general de la Tesla Inc, Elon Musk, a acumulat o participaţie de 9,2% la platforma de socializare Twitter, o dezvăluire care a provocat creşterea cu 26% a preţului acţiunilor Twitter.

Conform unor documente remise luni de Twitter Inc. către Autoritatea de reglementare a pieţelor bursiere din SUA, Elon Musk deţine în prezent un pachet de 73.486.938 acţiuni ordinare la Twitter, care pe baza preţului înregistrat vineri seara aveau o valoare de 2,9 miliarde de dolari. Acţiunile sunt deţinute de Elon Musk Revocable Trust.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Noul premier al Israelului este un român. Cine este Yair Lapid?

Ambasada Israelului în România a afirmat că noul premier interimar, Yair Lapid, are origini românești. „Bunicii materni sunt originari din...
- Advertisement -

More Articles Like This