Thursday, May 23, 2024

Cum le afectează pe rusoaice războiul din Ucraina. Clinicile din Rusia rămân fără botox

Must Read

Rușii ajung să simtă efectele războiului purtat de Moscova în Ucraina chiar și în domeniul procedurilor estetice. Clinicile din Rusia se pregătesc de o penurie de botox, după ce firmele occidentale care asigurau importurile s-au retras din țară, a informat joi cotidianul Kommersant, citând cercetători farmaceutici, potrivit The Moscow Times.

Importurile de botox cosmetic și medical au înregistrat o scădere de trei ori, la 74.500 de unități în ianuarie-martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit RNC Pharma.

„Scăderea ofertei de botox provoacă deja îngrijorare în rândul clinicilor”, a spus Iulia Frangulova, co-fondatoare a asociației ruse a clinicilor de medicină estetică NAKEM.

Lanțul de clinici de sănătate Medsi a declarat pentru Kommersant că proviziile sale de botox și alte medicamente injectabile vor dura trei luni.

- Advertisement -

Preocupările au fost agravate de anunțul făcut de producătorul de Botox AbbVie, în martie, că a suspendat operațiunile produselor sale de estetică, care au reprezentat un sfert din importurile Rusiei anul trecut.

Rusia a importat 30% din livrările sale anuale de botox și alte medicamente antirid în noiembrie și decembrie 2021, a declarat directorul de dezvoltare al RNC Pharma, Nikolai Bespalov.

RNC Pharma a spus că importurile lui Ipsen au scăzut cu 31% și ale Merz cu 3% în acest an, a scris Kommersant.

Scăderea importurilor de botox a coincis cu o creștere anuală de 12% a cererii de injecții în ianuarie-aprilie, potrivit sondajului NAKEM axat pe 134 de clinici.

Clinicile sunt gata să treacă la medicamentele rusești de reducere a ridurilor, care au crescut producția cu aproape 70%, până la 105.000 de unități în acest an, în cazul unor întreruperi grave a aprovizionării sau creșterilor de prețuri.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x