Friday, April 26, 2024

Polonia nu le mai dă bani refugiaţilor ucraineni. Fiecare persoană primea în jur de 9 euro pe zi, pentru mâncare şi cazare

Must Read

De la 1 iulie, guvernul polonez se pregătește să nu mai plătească cei 40 de zloţi pe zi (aproximativ 9 euro) pentru mâncare și cazare refugiaților din Ucraina, a anunțat viceministru de Interne și Reprezentant al Guvernului de la Varşovia pentru Refugiați, Pavel Bossernaker.

„Suntem convinși că mulți dintre refugiaţii ucraineni ajunşi în Polonia sunt capabili să devină independenți și să se adapteze la condiţiile de trai de aici”, a spus demnitarul polonez, citat de rp.pl. Cu toate acestea, Bossernaker a adăugat că vor exista excepții. Pentru unele categorii, precum persoanele cu dizabilități sau gravide, beneficiile financiare vor rămâne.

Într-un act special privind asistența refugiaților din Ucraina, guvernul de la Varşovia a garantat inițial plăţi pentru primele 60 de zile. În urmă cu o lună, termenul a fost însă prelungit cu încă 60 de zile.

Oferim beneficii sociale uriașe – de la 300 de zloți (65 euro) la 500 de zloți (110 euro) pentru fiecare copil, plus alte sume care decurg din prestații sociale. În plus, vedem că mulți ucraineni își caută de lucru, îşi găsesc și încep să lucreze. Vrem să-i încurajăm şi pe alții „Patru luni de protecție deplină este, în opinia noastră, o perioadă suficientă„, le-a declarat reporterilor, sub condiția anonimatului, un politician de rang înalt din Partidul conservator Dreptate și Justiție.

- Advertisement -

Astfel, Voievodatul Silezia a estimat costul actual al refugiaților la 160 milioane PLN (34,8 milioane euro), iar autoritățile locale din Silezia Inferioară estimează costurile la 64,5 milioane PLN (14 milioane euro). La rândul său, voievodul Mazovia a transferat deja 256 de milioane de zloți (55,8 milioane euro) autorităţilor locale.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x