Wednesday, February 1, 2023

Sunt aşteptate scumpiri la pompă, după ce petrolul din Rusia va fi interzis în UE pe 5 decembrie

Must Read

Importurile de petrol din Rusia vor fi interzise în Uniunea Europeană începând de luni, 5 decembrie. Decizia va afecta puternic preţurile la pompă, spun specialiştii, care adaugă că va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a asigura carburanţi suficienţi pentru această iarnă.

Pe 5 decembrie, Uniunea Europeană va interzice importul de petrol rusesc, fiind o încercare ce are ca scop descurajarea Rusiei, după ce aceasta a invadat Ucraina.

De asemenea, pe 5 februarie vor fi interzise şi importurile de produse petroliere, Europa dorind să-şi reducă dependenţa faţă de Rusia.

Astfel, în ciuda faptului că Rusia oferă cel mai mult petrol, Europa va renunţa la aproximativ 90% din petrolul rusesc pe care obişnuia să-l importe.

- Advertisement -

Mai mult, scopul Europei este acela de a determina Rusia să-şi caute o altă piaţă de desfacere.

Având în vedere această situaţie, analiştii economici avertizează că ne-am putea confrunta, în primăvară, cu o criză a motorinei, iar stocurile ar putea ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

FMI estimează că Marea Britanie va fi în acest an cea mai afectată de recesiune dintre țările dezvoltate. Germania va stagna economic, dar, pe...

Economia Marii Britanii ar urma să scadă cu -0,6% în 2023, potrivit proiecțiilor FMI, care spune acum că Germania...
- Advertisement -

More Articles Like This