Tuesday, March 19, 2024

Sunt aşteptate scumpiri la pompă, după ce petrolul din Rusia va fi interzis în UE pe 5 decembrie

Must Read

Importurile de petrol din Rusia vor fi interzise în Uniunea Europeană începând de luni, 5 decembrie. Decizia va afecta puternic preţurile la pompă, spun specialiştii, care adaugă că va fi nevoie de măsuri suplimentare pentru a asigura carburanţi suficienţi pentru această iarnă.

Pe 5 decembrie, Uniunea Europeană va interzice importul de petrol rusesc, fiind o încercare ce are ca scop descurajarea Rusiei, după ce aceasta a invadat Ucraina.

De asemenea, pe 5 februarie vor fi interzise şi importurile de produse petroliere, Europa dorind să-şi reducă dependenţa faţă de Rusia.

Astfel, în ciuda faptului că Rusia oferă cel mai mult petrol, Europa va renunţa la aproximativ 90% din petrolul rusesc pe care obişnuia să-l importe.

- Advertisement -

Mai mult, scopul Europei este acela de a determina Rusia să-şi caute o altă piaţă de desfacere.

Având în vedere această situaţie, analiştii economici avertizează că ne-am putea confrunta, în primăvară, cu o criză a motorinei, iar stocurile ar putea ajunge la cel mai scăzut nivel din ultimii 12 ani.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x