Practic, oamenii care au un venit fix se simt mereu amenințați că banii nu le vor ajunge. În schimb, bogații au o mentalitate aparte când vine vorba de bani. Iată câteva sfaturi despre cum puteți să vă schimbați modul în care vă gândiți la bani, potrivit Entrepreneur.
Bogații au optică diferită și, cu siguranță, nu-și fac griji, ca restul, că vor rămâne fără bani. În schimb, își pun mintea la contribuție pentru a vedea cum își pot spori averea.
Bogații sunt obsedați să câștige mai mult, nu să economisească
În lumea financiară, oamenii își investesc, de obicei, banii în aur și alte metale prețioase. Viitorul este incert, așa că își țin banii în active care nu se mișcă. Prioritatea lor este să tezaurizeze și să protejeze ceea ce au strâns deja, în încercarea de a minimaliza pierderile și a reduce costurile pe cât pot.
Economisirea este semnul unei mentalități de om sărac. Bogații au o gândire diferită și sunt mereu în căutarea oportunităților. Când piețele se scufundă, bogații caută să cumpere, asumându-și riscuri calculate, investind pe termen lung și cunoscând tendința piețelor în creștere, în timp.
Bogații știu să identifice activitățile care le aduc beneficii
Majoritatea oamenilor care a crescut într-o familie din clasa de mijloc cred că munca grea este cea care te face bogat. Dar dacă un job de 70-80 de ore pe săptămână ar fi o modalitate sigură de a deveni milionar, atunci orice om din lume ar fi milionar! Oamenii bogați știu să identifice activitățile care le aduc beneficii.
Ei își folosesc puterea minții, conexiunile și munca/ capitalul altor oameni pentru a crea și mai multă bogăție. Cu alte cuvinte, se concentrează pe producția creativă și pe găsirea oportunităților potrivite, în loc să trăiască de la un salariu la altul. Acesta este motivul pentru care reușesc să facă averi într-un interval de timp mai scurt.
Oamenii bogați se concentrează pe soluții
În general, bogații se concentrează pe găsirea soluțiilor la diferite probleme. Ei știu că, dacă găsesc o soluție la o problemă comună, banii vor veni.
Astfel, își petrec tot timpul, resursele și energia creativă pentru a găsi acea soluție și a apoi a o vinde. Gândirea creativă este cea care alimentează progresul. Bogăția este doar un produs secundar.
Sursa: capital.ro