Tuesday, March 19, 2024

Nouriel Roubini, economistul care a prevăzut criza din 2008: ”Urmează mama tuturor crizelor!”

Must Read

Profesorul Nouriel Roubini susține că economia mondială se va confrunta cu “mama tuturor crizelor” din cauza exploziei deficitelor și împrumuturilor.

”Băncile centrale se află atât într-o capcană a stagflației, cât și într-o capcană a datoriilor. Pe fondul unor șocuri negative ale ofertei agregate, care reduc creșterea economică și cresc inflația, sunt condamnate și dacă o fac, și dacă nu.

Ratele foarte ridicate ale datoriei complică și mai mult dilema. Creșterea ratelor dobânzilor suficient de mult pentru a zdrobi inflația provoacă nu numai un colaps economic, ci și un colaps financiar, debitorii privați și publici cu grad ridicat de îndatorare confruntându-se cu dificultăți grave”, spune profesorul Nouriel Roubini.

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN ce înseamnă acest lucru.

- Advertisement -

”Nouriel Roubini spune foarte corect, nu neapărat pentru că ar fi un renumit profesor, ci pentru că asta este logic.

Creșterea dobânzilor de către Banca Națională duce implicit la o creștere a costurilor de finanțare în întreaga economie. Atât pentru companii cât și pentru cetățeni. De asta am spus mereu public că este o abordare despre care cred că trebuie schimbată în sensul de a descuraja eventual împrumuturile pentru nevoi personale, dar trebuie să fie încurajate împrumuturile pentru investiții, pentru ca România să poată să iasă cât mai ușor din situația economică în care se află”, a explicat Eugen Teodorovici la Antena 3 CNN.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x