Saturday, January 28, 2023

Pe cine afectează boicotul împotriva OMV Petrom? Compania achită impozite de miliarde, iar parte dintre acționari sunt români

Must Read

Boicotul împotriva unor firme cu acționariat austriac poate afecta și statul român, dar și investitorii privați de la noi.

Spre exemplu, OMV Petrom – al cărei nume a fost vehiculat, în repetate rânduri, în scandalul Schengen – are mai mulți asociați.

E adevărat că majoritară este compania austriacă OMV, care deține 51%. Dar statul român deține, de asemenea, puțin peste 20% din participație.

În plus, mai sunt și „persoane fizice și juridice”, care au 28,1% din acțiuni.

- Advertisement -

Potrivit portatului cu informații de business listăfirme.ro, printre investitorii din această ultimă categorie se numără și Fondul Proprietatea, la care sunt acționari mai mulți români. Vorbim inclusiv despre persoanele fizice care nu au nicio altă implicare reală în investiții și business.

În plus, OMV Petrom dă și milioane de euro la stat, sub formă de impozite și taxe. Potrivit informațiilor prezentate de Profit.ro, în 2021, OMV Petrom a achitat impozite de 12,3 miliarde de lei, cu peste 30% peste nivelul din 2020.

Până la acest moment, cei care au îndemnat la boicotarea OMV Petrom au fost membrii AUR. Deputatul George Simion, împreună cu câțiva colegi de partid, au încercat să blocheze accesul într-o benziărie OMV din Ploiești și au scandat „PNL și PSD slugile la OMV” și ”Vrem Petromul”.

Compania OMV Petrom a emis un comunicat de presă în care a transmis că susține ferm aderarea României la Schengen.

Sursa: spotmedia.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

200 Citate Motivationale Celebre – Motto-uri scurte si frumoase

Viata este plina de urcusuri si coborasuri – fericire si lupte care iti vor testa rezistenta si integritatea, te...
- Advertisement -

More Articles Like This