Tuesday, May 21, 2024

Sorin Ovidiu Vîntu: „Nu austriecii ne-au blocat intrarea în Schengen. Nemții sunt vinovați, vor să pună mâna pe toate resursele energetice ale României”

Must Read

Nu austriecii sunt vinovați pentru faptul că România nu a fost acceptată în Schengen, ci principalul responsabil este Uniunea Europeană, spune Sorin Ovidiu Vîntu.

Aderarea României la spațiul Schengen a fost blocată de votul „împotrivă” dat de Austria. Sorin Ovidiu Vîntu explică că, de fapt, nemții și francezii sunt cei care nu sunt de acord cu intrarea României în spațiul de liberă circulație. „Nemții vor să pună mâna pe toate resursele energetice ale României”, a precizat afaceristul.

„Salut, generație. Astăzi voi aborda un singur subiect. De actualitate. De mega actualitate. Și anume Schengen. Generație, doar un naiv poate crede că austriecii ne-au blocat să intrăm în Schengen. Sau că olandezii sau suedezii. Nu. Uniunea Europeană. Axa principală Germania-Franța. Ei nu ne vor în UE decât cu un anumit preț. Ca să intrăm în NATO sau UE, Adrian Năstase a sacrificat enorm din economia românească. Bănci, sisteme energetice, a dat totul doar ca să intrăm în UE. Șpagă. A dat șpagă ca să intrăm în UE și NATO americanilor. Acum ni se cere nici mai mult, nici mai puțin decât tot gardul românesc. Nemții vor să pună mâna pe toate resursele energetice ale României. Simplu ca „bună ziua”. De aici blocada cu Schengen.

Generație, vizavi de parteneriatul strategic cu America, era suficient să dea Biden un telefon ca să stea toți ăștia în genunchi. Papagalii ăștia din UE. Pentru el suntem o slugă perfectă. Apropo de Biden, circa 30-40% din sprijinul pe care americanii îl acordă lui Zelenski se întâmplă ca să se acopere ceea ce se întâmplă în Ucraina de Biden cu toată familia lui. Când vor fi date publicității documentele din laptopul micuțului Biden, să vedeți ce catastrofă fac americanii”, a afirmat SOV.

- Advertisement -

În opinia lui Sorin Ovidiu Vîntu, austriecii au interesul de a prelua pachetul majoritar la Petrom, dar principalul vinovat rămâne UE. Soluția afaceristului ca România să nu se mai umilească ar fi ieșirea din Uniunea Europeană.

„Revenim. Austriecii poate au interes să ia pachetul majoritar la Petrom. Că încă nu au pachetul majoritar. 7-8% mai sunt la statul român, iar austriecii îl vânează de 100 de ani. Deci, nu austriecii sunt principalii vinovați, ci UE.

Generație, singura măsură care trebuie luată este Roexit. UE ți-a pus în față zilele trecute, când s-a votat aderarea la Schengen, oglinda. Și ce ai văzut acolo? O adunătură de români proști, lași și cu vagi rudimente de structură morală. Dai vina pe politicieni. Ei sunt parte din tine. Toți, absolut toți. Sunteți rușinea lumii prin atitudine, comportament, gândire. Ordonanța 114. Ați ieșit ca boii în stradă să-l dați jos pe Dragnea care voia să protejeze România. Mi-e antipatic Dragnea, e un țăran, dar acolo avea dreptate. Ponta. Acolo a fost un accident, dar prea a coincis cu dorința lui Ponta, când era premier, să creeze niște relații economice normale între România, Rusia, China. L-au dat americanii jos. Și e foarte posibilă ca acolo să fie și niște asasinate care să-i fie puse în cârcă, sub formă de accident, lui Ponta. Ăștia sunteți voi, românii. Și vă plângeți că v-au umilit austriecii. Vă umiliți singuri, băi, proștilor. Hai să aveți o zi bună”, a declarat Sorin Ovidiu Vîntu.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

IPO-ul Premier Energy s-a încheiat cu succes, la prețul de 19,5 lei/acțiune

• La 1.000 de acţiuni subscrise, un investitor de retail va primi 125 de titluri • Data estimată pentru listarea...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x