Saturday, April 27, 2024

Bogdan Buta s-a retras din conducerea festivalurilor Untold şi Neversea după declanșarea scandalului în care este implicat

Must Read

Ioan-Bogdan Buta, antreprenorul clujean, fondator al festivalului Untold, organizat la Cluj-Napoca, şi al festivalului Neversea, organizat în Constanţa, a decis să se retragă din conducerea celor două festivaluri.

Bogdan Buta, acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu doi minori în 2021, a anunţat prin intermediul avocaţilor săi că se retrage de la conducerea Neversea şi Untold, informează observatornews.ro.

La începutul săptămânii au fost audiaţi tinerii care-l acuză că a întreţinut relaţii intime cu ei, în 2021, când erau minori. Bogdan Buta respinge cu fermitate acuzaţiile aduse în media cu privire la pretinse fapte ce ar fi avut loc în urmă cu trei ani, au transmis avocaţii antreprenorului.

Omul de afaceri din Cluj a mai declarat prin intermediul avocaţilor săi că va acţiona în justiţie toate persoanele care, “prin afirmaţii defăimătoare”, i-au afectat “imaginea, dreptul la demnitate şi viaţa privată”.

- Advertisement -

“Răspunsul nostru este ferm şi procedurile judiciare iniţiate atât în plan civil, cât şi penal împotriva celor responsabili vor demonta fiecare acuzaţie şi vor demonstra planul constant de a distruge reputaţia lui Bogdan Buta.

Din respect pentru oamenii din echipa sa, dar şi pentru a se putea dedica exclusiv în a-şi demonstra nevinovăţia, Bogdan Buta a decis să se retragă din calităţile executive pe care le deţine şi să le predea către ceilalţi co-fondatori şi echipei executive. De asemenea, toate operaţiunile de zi cu zi vor fi preluate şi încredinţate echipei de management a grupului până în momentul în care cazul va fi soluţionat de forurile competente şi se va face dreptate.

Avem încredere că justiţia îi va trage la răspundere pe cei responsabili de acest atac mediatic. Suntem convinşi că în urma procedurilor, toate “acuzaţiile” se vor dovedi a fi neadevărate, iar în final cei responsabili vor răspunde pentru aceste grave acuzaţii false”, au mai transmis avocaţii săi.

Poliţiştii au transmis că luni au fost audiate două dintre persoanele implicate, în vârstă de 18 şi 19 ani din municipiile Cluj-Napoca şi Iaşi. Anchetatorii au deschis iniţial dosar penal pentru agresiune sexuală, dar încadrarea a fost ulterior schimbată în act sexual cu un minor. Faptele ar fi avut loc în 2021, într-un imobil din Cluj-Napoca.

Buta susţine că este vorba despre un “scenariu SF”, pus în practică de “şantajişti şi infractori de cea mai joasă speţă”. IPJ Cluj a precizat că în cadrul audierilor nu au fost formulate plângeri penale referitoare la infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale.

Când a izbucnit scandalul, milionarul se află în Emiratele Arabe, unde se ocupa de organizarea UNTOLD Dubai , programat să înceapă pe 15 februarie.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x