Monday, August 15, 2022

Banca Carpatica, din cauza reducerii portofoliului de credite si accelerarii procesului de de­zinvestire, este de un an si jumătate pe pierderi: in 9 luni, minus 37 mil. lei

Must Read

Soldul creditelor, mai mic cu 19% la 639 mil. lei. Veniturile nete din dobânzi, minus 14% n Cheltuieli cu provizioane mai mari cu 235%. În T3 pierderea este de 11 milioane lei. Active mai mici cu 11% în nouă luni la 2,7 mld. lei.

Banca Comercială Car­pa­tica (BCC), primul emi­tent de pe segmentul prin­cipal care şi-a anun­ţat rezultatele, a avut pierderi de 37 mil. lei în nouă luni, faţă de un rezultat negativ de 27 mil. lei în ia­nuarie-septembrie 2015.

În T3/2016, Carpatica, care şi-a mutat sediul de la Sibiu la Bucureşti în vară, a avut pierderi de 11 mil. lei.

Rezultatul negativ a fost cauzat de reducerea veniturilor totale bancare (adică cele de exploatare) cu circa 14% la 76 mil. lei şi de provizioanele de trei ori mai mari, de circa 35 mil. lei, pe fon­dul curăţării bilanţului de credite neper­formante.

- Advertisement -

Carpatica, cu 204 mil. lei capitalizare, este astfel de 18 luni con­secutive pe pierdere. Ultimul rezul­tat pozitiv a fost înregistrat în T1/2016, de 0,6 mil. lei.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Dormi cu sosete in picioare? Incepe chiar din această seară

Daca nu dormi cu sosete in picioare, ceea ce vei citi mai jos te va face sa-ti schimbi parerea....
- Advertisement -

More Articles Like This