Sunday, July 14, 2024

Farmaceutica Remedia a raportat anul trecut afaceri in crestere cu 6,5% si un profit net de 1,7 ori mai mare

Must Read

Compania Farmaceutica Remedia Deva (RMAH) a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 254,9 milioane lei (56,6 milioane euro), în creștere cu 6,5% față de 2015, și un profit net de 1,33 milioane lei (296.000 euro), de 1,7 ori mai mare, potrivit raportului financiar al companiei.

Veniturile din vânzări au atins valoarea de 253,4 milioane lei (98,56 % din cifra de afaceri), cea mai mare pondere având-o farmaciile (33,91%), urmată de distribuția către spitale – 27,31%, distribuția către farmacii – 16,53%, distribuția către depozite – 19,48% și alte canale de distribuție – 2,77%.

In cursul anului 2016, Farmaceutica Remedia a cumpărat cinci licențe de farmacie în București, acestea adăugându-se celor 12 achizitionate în 2015. La finalul anului trecut, în București erau operaționale 21 de farmacii Remedia.

În același timp, ca urmare a rezultatelor nesatisfăcătoare au fost vândute două farmacii (din Lupeni si Uricani) și au fost închise farmaciile din Carasova (judetul Caras Severin) și Arpașu de Sus (judetul Sibiu), precum și oficinele de la Măgura (judetul Dambovita), Valea Măcrișului (județul Ialomita), Lopadea (județul Alba) și Lapugiu (județul Hunedoara).

- Advertisement -

Remedia are în prezent o rețea de 102 de farmacii și oficine, opt centre logistice și un magazine de puericultură. Distribuitorul deține unități în județele Alba, Arad, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Ilfov, Sibiu, Timiș, Tulcea și București.

În 2015, compania a transferat distribuția pe firma Farmaceutica Remedia Distribution&Logistics, separarea distribuției de retail fiind impusă de lege. Farmaceutica Remedia este acționarul majoritar al diviziei de distribuție.

Potrivit celor mai recente raportări, președintele Consiliului de Administrație, Valentin Norbert Țăruș, deține 66,5% din capitalul social al companiei, iar AHG Vermogensverwaltungs – 16,5%.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, Trump a fost rănit ușor, la ureche, dar 1 persoană din...

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump. Atacatorul s-a aflat pe un acoperiș, la circa 250 de metri de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x