Wednesday, November 30, 2022

Mihai Tudose îşi dă demisia din PSD: Îmi voi da demisia în această seară sau mâine dimineaţă

Must Read

Premierul Mihai Tudose a anunțat că va demisiona și nu va asigura interimatul până la numirea unui nou premier. Este concluzia unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv Național al PSD . Au fost 59 de voturi contra premierului Tudose, patru voturi pentru şi patru abţineri. În urma acestui rezultat, Tudose spune că partidul a decis că are nevoie de alt guvern.

Nominalizarea propusă ca premier interimar este Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării.

Tudose a declarat că nu acceptă să rămână la Palatul Victoria până la învestirea noului guvern, ca premier demisionar. Ca urmare, va fi propus un nume pentru gestionarea treburilor curente ale guvernului până ce președintele Iohannis va trimite Parlamentului o nominalizare și va fi votat noul guvern.

Cel mai probabil, propunerea ar putea fi Mihai Fifor, ministrul Apărării în actualul guvern. CEx a votat, de fapt, pentru acceptarea demisiei, nu pentru retragerea sprijinului politic pentru guvernul Tudose. S-a plecat de la premiza că Mihai Tudose a anunțat că va demisiona dacă CEx i-o va cere, așa cum a declarat la nominalizare. Pentru că CEx s-a pronunțat în favoarea ministrului Carmen Dan, în disputa cu premierul, acesta a ales varianta demisiei. Din cei 67 de membri ai CEx, 50 au semnat o scrisoare prin care îi cerereau lui Tudose demisia, înainte de începerea CEx.

- Advertisement -

Tabăra Tudose, dar și neutrii, printre care președintele executiv Nicolae Bădălău, dar și cei șapte președinți de organizație din Capitală (primarii de sector și Gabriela Firea), au fost în inferioritate.

Mai mulți membri CExN l-au acuzat pe premierul Tudose că este manevrat de ”statul paralel”, ba chiar a fost acuzat că face dosare colegilor din PSD.

Supărarea liderilor PSD a fost declanșată de disputele Tudose-Firea, pe tema protestelor, dar și de afirmația potrivit căreia nu conoaște ce este statul paralel, una dintre temele principale de atac ale social-democraților la adresa structurilor de forță și președinției.

Picătura care a umplut paharul a fost atacul la adresa ministrului de Interne, premierul luând partea chestorului Bogdan Despescu, pe care Carmen Dan îl voia demis. ”Ori pleacă Dan, ori plec eu, a amenințat premierul.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Un bărbat concediat pentru că nu era “suficient de distractiv” la muncă şi-a câştigat în instanţă dreptul să fie plictisitor

Un bărbat concediat de o firmă de consultanță pentru că nu era "suficient de distractiv" la locul de muncă...
- Advertisement -

More Articles Like This