Tuesday, March 19, 2024

Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Must Read

Procesul în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman a ajuns la final. Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

ACTUALIZARE 13.55. Liviu Dragnea este condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința este definitivă. Completul de 5 judecători a menținut astfel sentința dată în primă instanță.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost admis doar pe latura civilă, scăzând suma pe care o are de plătit drept prejudiciu.

ACTUALIZARE 13.43. Judecătorul începe să citească sentința. Anunță admiterea apelurilor unor inculpați, inclusiv Liviu Dragnea și extinde efectele apelurilor pentru alți inculpați, inclusiv Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea. Desființează în parte sentința penală atacată cu privire la toți inculpații, și sub aspectul laturii civile pentru o parte.

- Advertisement -

Olguța Șefu este condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals.

Valentina Marica este achitată pentru abuz în serviciu.

Constantin Balaban este condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.

Gheorghe Nicușor este condamnat la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Adriana Botorogeanu este condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare.

Rodica Miloș și Ionel Marineci sunt condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Bombonica Prodana este achitată pentru abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare, însă a contestat decizia. În urmă cu o săptămână, judecătorii Instanței Supreme au decis să judeceultimul termen al procesului din dosarul angajărilor fictive și au respins cererile avocaților lui Liviu Dragnea și ai Olguței Șefu, care voiau ca ICCJ să să amâne pronunțarea sau să stabilească un nou termen după data de 5 iunie, ziua în care CCR ar putea da o decizie în cazul sesizării depuse de Iordache privind specializarea completurilor de judecători.

Ulterior, magistrații au anunțat că verdictul final va fi anunțat luni, 27 iunie, la doar o zi după alegerile europarlamentare. Avocații și-au susținut deja pledoariile finale, așa că judecătorii trebuie să delibereze și să anunțe o decizie finală luni.

Întrebat duminică seara dacă se teme de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), președintele PSD a replicat: “Eu nu mă tem de nimic. Dacă mă temeam, eram ghiocel. Nu e vorba de teamă, dar completul de judecată dacă va rezista presiunilor inimaginabile vor da achitare, pentru că sunt complet nevinovat, dacă nu vor rezista vor da condamnare”.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x