Tuesday, March 19, 2024

Penalizări pentru 8 deputaţi din cauza absenţelor nemotivate. 6 sunt de la USR

Must Read

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni o notă transmisă de secretarul conducerii Camerei social-democratul Iulian Iancu, prin care este cerută reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută pentru opt deputaţi din cauza unor absenţe de la lucrările parlamentare din lunile august şi septembrie pentru care nu a fost cerută motivarea. Pe lista se află mai mulţi deputaţi ai USR printre care şi liderul partidului Dan Barna.

”Supunem Biroului permanent, spre examinare şi decizie, situaţia privind absenţele nemotivate ale unor deputaţi de la lucrările parlamentare din lunile august şi septembrie 2020 pentru care nu s-a solicitat motivarea. În conformitate cu prevederile art. 29 din Statutul deputaţilor şi al senatorilor, şi ale art. 241 alin. 8 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, neparticiparea la cel puţin o activitate parlamentară desfăşurată în cadrul programului de lucru, are drept consecinţă reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută a deputatului, cu excepţia absenţelor motivate de drept sau la cerere, în condiţiile legale şi regulamentare. Potrivit art. 240 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, reţinerile din indemnizaţia lunară se aprobă de Biroul permanent”, precizează nota înaintată de secretarul Biroului permanent al Camerei, deputatul PSD Iulian Iancu.

Cei opt pentru care este propusă această măsură sunt: Dan Barna – viceliderul grupului deputaţilor USR, Tudor Benga – deputat USR, Corneliu Bichineţ – deputat PMP, Iulian Bulai – viceliderul grupului deputaţilor USR, Cosette Chichirău – viceliderul grupului deputaţilor USR, Ion Stelian – viceliderul grupului deputaţilor USR, Luminiţa-Maria Jivan – deputat neafiliat, Ionuţ Moşteanu – deputat USR.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x