Friday, October 7, 2022

Costul cu forța de muncă din România, printre cele mai mari din UE – Raport Eurostat

Must Read

Costul orar al forţei de muncă a înregistrat o creștere medie de 1,8% în UE în trimestrul al treilea față de aceeași perioadă din 2019, arată datele Eurostat. Cele mai ridicate valori au fost raportate în Slovacia, Cehia, Portugalia şi România.

În perioada iulie-septembrie, cel mai semnificativ avans al costului cu forța de muncă s-a înregistrat în Slovacia (6%), Cehia (5,9%), Portugalia (5,8%) şi România (5,7%). La polul opus, declinuri importante au fost raportate în Malta (-6,1%), Cipru (-3,8%) şi Irlanda (- 2,9%).

În țara noastră, avansul s-a datorat creşterii cu 6,8% a costului orar al forţei de muncă în domeniul non-business, potrivit Eurostat.
Pe sectoare ale economiei, costul orar cu forţa de muncă a crescut cu 5,3% în construcţii, cu 5,7% în servicii și cu cu 2,3% în industrie.

În zona euro, costul orar al forței de muncă a crescut cu 1,6% în trimestrul al treilea, în ritm anual.

- Advertisement -

În trimestrul precedent, costul orar al forţei de muncă a crescut cu 3,5% în UE şi cu 3,6% în zona euro.

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

1969 de sticle aniversare pictate manual, în modele unicat, au fost lansate pentru deținătorii avatarelor digitale BRANSYLVANIA NFTs

Distileriile Bran este prima distilerie din lume care și-a lansat propria colecție de tokenuri virtuale non-fungibile (NFT-uri), în luna...
- Advertisement -

More Articles Like This