Monday, October 3, 2022

India vrea sa aiba propria moneda digitala oficiala. Criptomonedele ar putea fi interzise printr-o lege

Must Read
India ia in calcul interzicerea criptomonedelor private de tip bitcoin pentru a crea o proprie moneda digitala, urmand a da o lege in acest sens.
Legea “va crea un cadru legal care va facilita infiintarea unei monede digitale oficiale care sa fie emisa de Banca pentru Rezerve a Indiei”, arata camera inferioara a Parlamentului.

Legea, care urmeaza sa fie dezbatuta in actuala sesiune parlamentara, prevede “interzicerea tuturor criptomonedelor private in India, dar permite, cu anumite exceptii, promovarea tehnologiei care sta la baza criptomonedelor si utilziarea acesteia”.

O comisie guvernamentala a cerut interzicerea criptomonedelor

La jumatatea anului 2019, o comisie guvernamentala indiana a recomandat interzicerea tuturor criptomonedelor private, sub pedeapsa cu inchisoarea de pana la 10 ani si amenzi mari pentru cei care fac tranzactii in monede de acest fel.

Comisia a cerut insa guvernului sa ia in considerare lansarea unei monede digitale oficiale in India, care sa functioneze precum bancnontele, prin intermediul Bancii pentru Rezerve a Indiei.

- Advertisement -

Tranzactii cu criptomonede

Totusi, Curtea Suprema din India a permis bancilor, in martie 2020, sa gestioneze tranzactii cu criptomonede de la burse si traderi, inversand o interdictie data de banca centrala care a fost o lovitura majora data acestei industrii infloritoare.

Guverne din intreaga lume au analizat modalitati de reglementare a criptomonedelor, dar nicio economie mare nu a luat masura drastica de a interzice detinerea acestora, chiar daca au aparut ingrijorari legate de folosirea incorecta a datelor consumatorilor si posibilul impact asupra sistemului financiar.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This