Tuesday, June 15, 2021

Liviu Dragnea, victorie mare în instanță. Decizia magistraților este definitivă

Must Read

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a obținut o victorie mare în instanță. Magistrații au decis, vineri, că ex-politicianul poate munci, din nou, la Penitenciarul Rahova. Decizia este definitivă.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au admis o plângere formulată de Liviu Dragnea, astfel că Penitenciarul Rahova, acolo unde este închis ex-liderul PSD, este obligat să îi permită să fostului politician să muncească.

În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021”, este decizia instanței.

Liviu Dragnea își pierduse dreptul de a munci la scurt timp după ce a acordat un interviu pentru un post de televiziune, fără acordul conducerii Penitenciarului Rahova.

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

- Advertisement -

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Acesta se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde, timp de un an, a lucrat drept mecanic auto.

Fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare mai repede deoarece a câștigat în instanță dreptul de a munci din nou la atelierul auto din Penitenciarul Rahova. Potrivit legii, în toamnă ar urma să intre automat în Comisia de Liberare Condiţionată, când va executa fracție de 2/3 din pedeapsă.

Totuși, fostul lider al PSD ar putea fi liber mai devreme, dacă ținem cont că a muncit în detenție un an, până să-și piardă acest drept. Acum, însă, și-a recuperat privilegiu, ceea ce îl avantajează enorm.

Sursa: gandul.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Câştig fabulos la bursă în 2020 pentru un român, persoană fizică. Ce impozit a plătit apoi statului

Un român, persoană fizică, a avut un an excelent în 2020, în plină pandemie. El a realizat un profit...
- Advertisement -

More Articles Like This