Friday, December 3, 2021

Liviu Dragnea, victorie mare în instanță. Decizia magistraților este definitivă

Must Read

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a obținut o victorie mare în instanță. Magistrații au decis, vineri, că ex-politicianul poate munci, din nou, la Penitenciarul Rahova. Decizia este definitivă.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 5 au admis o plângere formulată de Liviu Dragnea, astfel că Penitenciarul Rahova, acolo unde este închis ex-liderul PSD, este obligat să îi permită să fostului politician să muncească.

În temeiul art. 56 Legea nr. 254/2013, admite contestaţia formulată de petentul-condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 1158/2020 a judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova (dosar nr. 1327/2020), în contradictoriu cu intimatul Penitenciarul Bucureşti-Rahova). Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: obligă Penitenciarul Rahova de a lua măsurile legale pentru a i se permite petentului să presteze activități lucrative cu caracter gospodăresc în cadrul Penitenciarului Rahova. În baza art. 275 al. 3 C.pr.pen. cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, la data de 15.01.2021”, este decizia instanței.

Liviu Dragnea își pierduse dreptul de a munci la scurt timp după ce a acordat un interviu pentru un post de televiziune, fără acordul conducerii Penitenciarului Rahova.

Când ar putea fi eliberat Liviu Dragnea

- Advertisement -

Liviu Dragnea a fost condamnat pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. Acesta se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde, timp de un an, a lucrat drept mecanic auto.

Fostul lider PSD ar putea ieși din închisoare mai repede deoarece a câștigat în instanță dreptul de a munci din nou la atelierul auto din Penitenciarul Rahova. Potrivit legii, în toamnă ar urma să intre automat în Comisia de Liberare Condiţionată, când va executa fracție de 2/3 din pedeapsă.

Totuși, fostul lider al PSD ar putea fi liber mai devreme, dacă ținem cont că a muncit în detenție un an, până să-și piardă acest drept. Acum, însă, și-a recuperat privilegiu, ceea ce îl avantajează enorm.

Sursa: gandul.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Cum arată casa în care locuiește miliardarul Elon Musk. Condițiile modeste în care trăiește cel mai bogat om al lumii VIDEO

Elon Musk știe să facă afaceri, iar acest lucru i-a adus și titlul de cel mai bogat om al planetei,...
- Advertisement -

More Articles Like This