Friday, April 26, 2024

Lista liderilor PNL care il sustin pe Florin Citu la sefia partidului. Motivul pentru care Orban nu mai este sustinut

Must Read

Nu mai putin de 17 lideri importanti ai Partidului National Liberal il sustin pe premierul Florin Citu pentru a prelua sefia partidului la congresul din toamna. Printre acestia se numara lideri care si-au exprimat deja preferintele, precum primarul Clujului, Emil Boc, dar si nume precum Ciprian Ciucu sau Raluca Turcan, presedintele PNL Sibiu, potrivit mai multor surse consultate de Ziare.com.

Alaturi de acestia, alte nume importante, precum Lucian Bode sau Virgil Popescu, desi si-au anuntat sustinerea pentru Orban sunt, in realitate, mult mai aproape de un vot pentru Florin Citu, potrivit acelorasi surse.

Motivul principal pentru care Ludovic Orban, cel care a reusit sa readuca PNL la guvernare, a pierdut sustinerea in partid il constituie negocierile din iarna cu USRPLUS si UDMR pentru impartirea functiilor si portofoliilor in guvern. Sursele consultate de Ziare.com sustin ca in interiorul PNL exista o nemultumire generala cu privire la rezultatul acestor negocieri, existand convingerea ca liberalii au facut mult prea multe concesii.

Lista liderilor PNL care-l sustin pe Citu pentru sefia partidului:

1. Emil Boc – primar Cluj

2. Alin Tise – presedinte cj Cluj
3. Ilie Bolojan – presedinte cj Bihor
4. Mircea Hava – europarlamentar, controleaza filiala Alba
5. Gheorghe Falca- europarlamentar, controleaza filiala Arad
6. Nelu Popa – primar Resita
7. Alin Nica – presedinte cj Timis
8. Alina Gorghiu – senator Timis
9. Raluca Turcan – lider pnl Sibiu
10. Rares Bogdan – el insusi

- Advertisement -

11. Gheorghe Flutur – presedinte cj Suceava
12. Ciprian Ciucu – lider pnl sector 6
13. Ionel Bogdan – presedinte cj Maramures
14. Alexandru Muraru – presedinte interimar pnl iasi
15. Robert sighiartau – pnl Bistrita
16. Dan valceanu – pnl Gorj
17. Hubert thuma- cj Ilfov

Joaca la doua capete: oficial sunt cu Orban, dar ar putea vota cu Citu

1. Lucian Bode – pnl Salaj
2. Virgil Popescu – pnl Mehedinti
3. Iulian Dumitrescu – presedinte cj Prahova
4. Sebastian Burduja – pnl sector 1

Emil Boc il sustine pe Citu: “Este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal”

Emil Boc, primarul Clujului, a declarat miercuri, 19 mai, ca Florin Citu este un premier “care intelege mecanismele economice” si ca ar fi cel mai potrivit lider pentru Partidul National Liberal (PNL). Mai mult, a facut o comparatie intre activitatea lui Orban si cea a lui Citu.

“Premierul Orban si-a facut datoria la momentul la care a fost premier. A dus tara printr-un moment greu, de criza sanitara, si a terminat in picioare aceasta batalie. (…) Florin Citu a preluat din mers stafeta si confirma in fiecare zi.

Din punctul meu de vedere, Florin Citu este viitorul Romaniei si al Partidului Liberal”, a declarat Emil Boc.

Premierul Florin Citu a afirmat sambata, 22 mai, intrebat cum vede afirmatia primarului de la Cluj Emil Boc care a spus ca el este viitorul Romaniei si al PNL, ca este onorat si responsabilizat de o astfel de opinie, insa nu exista inca un calendar pentru Congresul partidului.

“In primul rand nu avem un Congres al PNL. In al doilea rand, opinia domnului, astazi primar, fost presedinte de partid, este una care ma onoreaza si bineinteles ma responsabilizeaza, dar vom discuta despre toate aceste lucruri atunci cand vom avea un calendar pentru Congres”, a afirmat Florin Citu, intrebat intr-o conferinta de presa.

Prim-ministrul a adaugat ca trebuie sa avem o campanie de vaccinare de succes ca sa se poata desfasura si Congresul PNL.

Ludovic Orban, despre alegerile pentru sefia PNL: “Sunt convins ca voi castiga”

Presedintele PNL Ludovic Orban a afirmat marti, 18 mai, ca e convins ca va castiga un nou mandat la sefia partidului in cadrul Congresului. Liderul liberal a vorbit si despre primirea rece de la filiala Cluj, precum si despre sansele lui Florin Citu.

“Daca sunt filiale care au luat o decizie de sustinere, asta nu inseamna ca toti delegatii o sa voteze cu mine. De asemenea, daca sunt filiale care nu au luat decizii de sustinere, asta nu inseamna ca eu nu am sustinatori in Cluj. La Congresul trecut, readuc aminte ca PNL Cluj nu a fost printre filialele care m-au sprijinit si eu de la Cluj am luat cel putin o treime din voturile delegatiilor de la Cluj, pentru ca eu cunosc personal toti primarii PNL, consilierii judeteni, nu vorbesc despre parlamentari, conduceri judetene si, in cooperarea, actiunea noastra comuna in ultimii zeci de ani, am aratat ca sunt un om de incredere”, a afirmat Orban, la Parlament.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x