Monday, June 27, 2022

Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk

Must Read

Blue Origin, compania aerospațială condusă de Jeff Bezos, a dat în judecată NASA, după decizia agenției aerospațiale americane de a acorda un contract de 2,9 miliarde de dolari, pentru construirea unui lander lunar, companiei SpaceX, deținute de Elon Musk.

„Această plângere contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au transmis avocații Blue Origin, citați de CNBC.

Acțiunea depusă luni în instanță reprezintă un nou pas în încercarea Blue Origin de a schimba decizia NASA de a acorda SpaceX contractul de construire a landerului lunar pe care agenția spațială americană vrea să îl folosească în misiunea sa de aselenizare care ar uma să aibă loc în anul 2024.

Plângerea Blue Origin vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate a guvernului american a respins o altă plângere înaintată de compania lui Bezos și a aprobat decizia NASA prin care oferă contractul companiei SpaceX, pentru construirea unui lander lunar Starship.

- Advertisement -

Agenția spațială americană anunțase în luna aprilie că a acordat contractul în valoare de 2,9 miliarde de dolari SpaceX.

Blue Origin, SpaceX și o altă companie privată, Dynetics, au depus oferte pentru două contracte, însă NASA a anunțat că va oferi un singur contract din cauza bugetului redus.

Într-o serie de infografice comparative, Blue Origin a subliniat „numărul fără precedent de tehnologii, dezvoltări și operații care nu au fost făcute până acum, pentru ca Starship să aterizeze pe Lună”.

Blue Origin a lansat săptămâna trecută un infografic care adăuga că Starship este „un vehicul de lansare care nu a zburat niciodată pe orbită și este încă în curs de proiectare”.

Musk, ca răspuns la infograficul publicat de Blue Origin, și-a dat punctul de vedere asupra companiei lui Bezos și a criticilor sale.

„Lucrul trist este că, chiar dacă Moș Crăciun și-a făcut brusc hardware-ul real gratuit, primul lucru pe care ai vrea să-l faci este să-l anulezi”, a scris Musk într-un tweet.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Vrei sa te ajut sa gasesti raspunsul la intrebarile tale referitoare la investitiile la bursa ? Contacteaza-ma printr-un mesaj privat pe facebook, scrie-mi un email la adresa mentor@paulmaior.ro, sau completeaza formularul de aici: https://bit.ly/2PvDpKZ

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

OFICIAL: Guvernul crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la...

Update 14.22: Nicolae Ciucă a răspuns luni la o întrebare pe această temă că ”urmează ca în OUG și...
- Advertisement -

More Articles Like This