Wednesday, January 26, 2022

Pentagonul știa de iminentul atac de la aeroportul din Kabul și era pregătit pentru ”victime multiple”

Must Read
Forțele americane erau avertizate să se pregătească pentru un atac iminent cu ”victime multiple” cu mai puțin de 24 de ore înainte de atacul sinucigaș de la aeroportul din Kabul. Poarta Abbey, unde cetățenilor americani li s-a spus să se adune pentru a avea acces la aeroport, era „cu cel mai mare risc”, însă închiderea acesteia a fost întârziată.
Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a dat instrucțiuni liderilor departamentului să se pregătească pentru un eveniment iminent cu ”victime multiple”, potrivit notelor clasificate a unei ședinței a Pentagonului consultate de Politico.
În timpul ședinței, generalul Mark Milley a spus că există informații secrete ”semnificative” care indică faptul că ISIS-K plănuia un ”atac complex”.
Într-o discuție separată de joi dimineață la Kabul, comandații au detaliat un plan de a închide Abbey Gate joi după-amiază, dar americanii au decis să țină poarta deschisă mai mult decât ar fi dorit pentru a permite aliaților brianici, care acceleraseră retragerea, să își evacueze personalul, care se afla în apropierea de Hotelul Baron.
Evacuații britanici încă nu ajunseseră când atacul a avut loc, a spus un oficial al apărării pentru Politico, dar bomba a făcut două victime britanice.
Trupele americane încă prelucrau datele celor care intrau pe aeroport pe la Abbey Gate la aproximativ 6 p.m. joi, la Kabul, când un atacatorul sinucigaș și-a detonat vesta explozivă acolo, ucigând aproape 200 de persoane, inclusiv 13 militari americani.
În săptămâna de dinaintea atacului, președintele Joe Biden și înalții oficiali ai administrației au vorbit în mod repetat în public despre amenințarea generală pe care ISIS o reprezintă pentru aeroport. Biden a menționat această amenințare chiar ca motiv pentru a nu extinde misiunea militară după 31 august. Președintele a avertizat în weekendul care a trecut că un atac suplimentar al ISIS este „foarte probabil”.
Sursa: hotnews.ro
- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Recorder: Cum se dictează angajarea unor membri PSD la Primăria “independentă” Târgu Mureș: “Nu e opțional!” VIDEO

Jurnaliștii platformei media Recorder au realizat o investigație la Primăria Târgu Mureș, scoțând la iveală intervenții grosolane făcute de...
- Advertisement -

More Articles Like This