Friday, April 26, 2024

Clotilde Armand nu vrea să plătească bursele restante ale elevilor ca să nu creadă că primesc „sume extraordinare”

Must Read

Decizie revoltătoare luată de Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 nu vrea să plătească bursele restante ale elevilor. Armand ar fi declarat că nu trebuie ca școlarii să primească deodată sume extraordinare.

Clotilde Armand nu vrea să plătească bursele restante ale elevilor. Aceasta a fost dată de gol de directoarea unei şcoli, care a spus că bursele sunt plătite abia la nivelul lunii mai.

Clotilde Armand nu vrea să plătească bursele restante ale elevilor

Primarul Sectorului 1 a spus în ultima şedinţă de Consiliu Local că nu vrea să plătească bursele restante pentru elevi, ca aceștia să nu primească deodată „sume extraordinare”. De asemenea, edilul a susţinut în acea şedinţă că bursele se plătesc în fiecare lună.

Primarul a luat foc după ce directoarea unui liceu a dat-o de gol şi a acuzat-o pe femeie că se joacă cu cuvintele şi că, de fapt, elevii au primit „nişte bani” în fiecare lună.

„Copiii ce vor este să primească bani în fiecare lună. (…) Nu la zi. Nu am votat la zi. Nici nu știți ce ați votat! Bursele care se dau acum sunt cele votate și care se dau în fiecare lună.

- Advertisement -

Faptul că sunt bursele aferente notelor din luna mai, da. (…)Eu cred că nu e bine să primească copiii bursele pe 2 luni, pentru că se vor gândi că deodată vor primi sume extraordinare… ”, a spus primarul Sectorului 1, potrivit spotmedia.ro.

Conform Hotărârii Consiliului General numărul 130 din 26 iunie 2021, cele mai mari burse sunt cele de performanță, destinate celor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiade sau alte concursuri naționale.

Un elev care a ocupat locul 1 la o olimpiadă națională primește bursă în valoare de 1.000 de lei. Dar în sectorul 1 sunt doar 56 de astfel de elevi.

De asemenea, 45 de elevi din Sectorul 1 iau bursă de performanță 600 de lei pe lună, pentru rezultate la competiții naționale artistice, sportive sau tehnico–științifice. Pentru aceștia, plata unei burse în plus, până la stingerea restanțelor, ar însemna 1.200 de lei pe lună.

Cuantumul burselor de merit variază în funcție de media obținută de elevi. Cea mai mare bursă de merit e de 500 de lei/lună (pentru media 10), iar cea mai mică e de 200 de lei pe lună (pentru medie cuprinsă între 8,50 și 8,99).

Din cei 20.121 de elevi din sector care primesc bursă de merit, numai 1.434 iau câte 500 de lei lunar. Cei mai mulți, adică 5.943 de elevi, primesc bursă de 300 de lei pe lună, pentru că au medii cuprinse între 9.00 și 9.49.

Apoi, sunt bursele de studiu în cuantum de 300 de lei, pe care le primesc 360 de elevi.

Și bursele sociale, care au o valoare de 350 de lei, pe care le încasează 4.053 de elevi pe lună.

În total, Primăria Sectorului 1 plătește lunar burse în valoare de 9.406.870 de lei.

Ca să ajungă la zi și să își acopere cele 3 luni de întârziere despre care s-a vorbit în cea mai recentă ședință de Consiliu Local, instituția ar trebui să cheltuiască, aşadar, un pic peste 28 de milioane de lei.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x