Friday, April 26, 2024

Deficitul bugetar la 9 luni a scăzut cu peste 2 procente! Dan Vîlceanu: Încrederea investitorilor a crescut

Must Read
Dan Vîlceanu susține că încrederea investitorilor în România a crescut. Din acest motiv, deficitul bugetar la 9 luni a scăzut la 44,29 miliarde lei, adică 3,77% din PIB, faţă de deficitul de 67,27 miliarde lei, respectiv 6,37% din PIB,, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2020.

Deficitul bugetar la 9 luni a scăzut cu peste 2 procente! Dan Vîlceanu: Încrederea investitorilor a crescut

Potrivit celor scrise de Dan Vîlceanu, măsurile luate de Guvernul Florin Cîţu dau rezultate. Totuși, spune el, mai sunt multe de făcut, în contextul în care România traversează o perioadă „dificilă, cu multe provocări și necunoscute.”

Totodată, ministrul demis a subliniat că „rezultatele economice ale României duc la creșterea încrederii investitorilor” și „ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esențiale pentru români”.

„Măsurile luate de Guvernul Florin Cîţu dau rezultate. Sigur că mai sunt multe de făcut, însă perioada pe care o traversăm este una dificilă, cu multe provocări și necunoscute.

Dar datele oficiale arată că deficitul bugetar la 9 luni a scăzut la 44,29 miliarde lei (3,77% din PIB) faţă de deficitul de 67,27 miliarde lei (6,37% din PIB), înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020. Între timp am crescut investițiile, fiind unul din pilonii politicii guvernamentale. În perioada ianuarie-septembrie 2021 cheltuielile de investiţii au fost cu 3,97 miliarde lei mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

- Advertisement -

Rezultatele economice ale României duc la creșterea încrederii investitorilor in țara noastră și ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esențiale pentru români. Un exemplu ar fi soluțiile identificate pentru reducerea impactului facturilor la energie, o problemă pe care o au toate statele membre”, a scris Dan Vîlceanu pe Facebook.

Deficitul bugetar al României a scăzut cu aproape 50% față de 2020

De asemenea, ministerul de Finanțe a anunțat marți, 26 octombrie, că execuția bugetului general consolidat în primele nouă luni ale anului 2021 s-a încheiat cu un deficit de 44,29 miliarde lei, respectiv 3,77% din PIB, în scădere faţă de deficitul de 67,27 miliarde lei, respectiv 6,37% din PIB, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2020.

Mai mult, în perioada ianuarie-septembrie 2021 cheltuielile de investiţii au fost cu 3,97 miliarde lei mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar plăţile cu caracter excepţional generate de epidemia COVID-19 au fost de 10,64 miliarde lei.

Sursa: capital.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x