Friday, April 26, 2024

Situație inedită la un concurs de frumusețe pentru cămile din Arabia Saudită. Zeci de concurente au fost eliminate din cauza …botoxului!

Must Read

Arabia Saudită găzduiește an de an un concurs de frumusețe pentru cămile. În anii trecuți, au fost descoperite concurente botoxate, așa că anul acesta au fost luate măsuri radicale de către organizatori. Toate animalele care au fost injectate cu Botox sau au primit ajustări artificiale, 40 la număr, au fost eliminate din competiție, informează Al Jazeera.

Festivalul Cămilelor Regele Abdulaziz din Arabia Saudită a debutat la începutul lunii decembrie. În cadrul evenimentului, cele mai frumoase cămile concurează pentru titlul de cea mai frumoasă din regiune, însă și pentru un premiu în valoare de aproximativ 66 de milioane de dolari. Ajustările artificiale sunt total interzise, așa că, cele care au operațiile de lifting facial sau alte modificări cosmetice pentru a face cămilele mai atractive, au fost eliminate din concurs.

Pentru a decide care este cea mai frumoasă cămilă, juriul analizează forma capului, a gâtului, a cocoașei, vestimentația și postura animalului.

În ediţia de anul acesta, autorităţile au descoperit că zeci de crescători au folosit hormoni pentru a stimula muşchii animalelor, au injectat Botox în buzele cămilelor pentru a le face mai mari, au umflat părţi ale corpului cu benzi de cauciuc şi au folosit materiale de umplutură pentru a le relaxa feţele.

- Advertisement -

Festivalul include, de asemenea, curse de cămile, vânzări şi alte festivităţi la care sunt prezentaţi mii de dromaderi.

Evenimentul urmăreşte să conserve simbolul cămilei în tradiţia şi moştenirea beduinilor din regat. Creşterea cămilelor este o industrie de milioane de dolari, iar evenimente similare au loc în întreaga regiune.

Cererea pentru cămile clonate, în creştere în Golf

Pentru a-şi creşte şansele de a câştiga curse de cămile şi alte concursuri foarte populare în Golf, unii nu ezită să cumpere animale cu caracteristici perfecte: „regine ale frumuseţii” clonate de o echipă de oameni de ştiinţă din Dubai , relatează AFP.

n schimbul unor sume mari de bani, clienţii bogaţi din Golf îşi pot permite acum cămile cu gâtul lung şi elegant pe care să le expună mândri la concursurile de frumuseţe.

Unele dintre aceste animale provin din laboratoarele Centrului de reproducere biotehnologică din Dubai, instalat sub unul dintre zgârie-norii acestui oraş din Emiratele Arabe Unite.

„Avem atât de multe cereri încât nu suntem în măsură să ţinem pasul”, a declarat pentru AFP Nisar Wani, directorul ştiinţific al centrului.

Echipa sa lucrează zi şi noapte pentru a produce „cămile perfecte”.

Supranumite „navele deşertului”, fiind folosite pe vremuri mai ales pentru transportul de mărfuri, cămilele ocupă un loc important în cultura tradiţională a Golfului.

Majoritatea clienţilor lui Wani sunt dispuşi să cheltuie între 200.000 şi 400.000 de dirhami (46.000 până la 92.000 de euro) pentru a se lăuda că deţin cea mai frumoasă cămilă la concursurile de frumuseţe, unde animalele defilează pe hipodromuri prăfuite în faţa juriului.

Suma câştigată în urma unui astfel de concurs este imensă. Prin urmare, scandalurile sunt dese, unii denunţând injecţiile cu botox sau alte „înşelăciuni”.

Aici, mai presus de toate, aspectul contează, explică pentru AFP Saud Al-Otaibi, directorul unei case de licitaţii de cămile din Kuweit. „Preţul unei cămile este stabilit în funcţie de frumuseţea şi de sănătatea sa, precum şi de notorietatea rasei”, adaugă el.

Unii recurg la clonare pentru a avea cămile foarte competitive la curse sau capabile să producă lapte în cantităţi mari.

O cămilă clonată poate produce 35 de litri de lapte pe zi, adică de şapte ori mai mult decât o cămilă obişnuită, spune Wani.

Laptele de cămilă este popular în Golf, fiind folosit la prepararea unor mâncăruri servite în restaurante de lux.

Sursa: ziare.com

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x