Thursday, August 11, 2022

Creditul ipotecar 2022 mai ieftin ca accesarea unui credit Noua Casă 2021

Must Read

Un mit care s-a perpetuat de-a lungul timpului în rândul celor care au dorit să acceseze un credit pentru o locuință a fost acela că programul Noua Casă este mai accesibil financiar decât Creditul Ipotecar.

Astăzi demontăm acest mit, deoarece cifrele arată faptul că un credit ipotecar este varianta cea mai avantajoasă de achiziționare a unui imobil.

De ce să te limiteze programul Noua Casă cu un plafon fix permis pentru împrumut, când te poți bucura de avantaje de nerefuzat prin accesarea unui Credit Ipotecar?

Avantajele creditului ipotecar vizează suma pe care o poți solicita, dobânda creditului pe care dorești să-l obții, gradul de îndatorare, precum și perioada de rambursare:

 • Poți solicita o sumă oricât de mare, atât timp cât respecți gradul de îndatorare calculat conform veniturilor tale.
 • Brokerul de credite poate negocia pentru tine* dobânda creditului ipotecar cu banca, chiar dacă dobânzile de pe piața financiar-bancară sunt competitive. Acesta îți poate obține un credit ipotecar în 2022 chiar mai ieftin decât era Noua Casă în 2021 (*valabil în anumite condiții și doar pentru o anumită categorie de clienți).
 • Pentru accesarea unui credit ipotecar, avansul standard este de 15% însă pe piața financiar-bancară din România poți accesa și credite ipotecare fără avans (finanțare 100%), dacă poți garanta cu un imobil suplimentar.
 • Dacă dispui de venituri din străinătate, acestea sunt și ele luate în calcul la anumite bănci care acordă credite ipotecare, cu sau fără codebitor cu venituri din România.
 • Poți avea un grad de îndatorare mai mare decât cel de la programul Noua Casă, pentru creditul ipotecar acesta ajunge la maximum 55% din venituri.
 • Poți beneficia de o perioadă de rambursare de până la 35 de ani (atât timp cât vârsta ta este de maximum 70 de ani atunci când termini creditul de achitat).
 • Dacă te hotărăști să achiți anticipat suma solicitată, băncile NU vor percepe dobânzi.
 • Te bucuri de condiții mai relaxate la creditul ipotecar față de cel de la Noua Casă. Accesând un credit ipotecar, poți oricând refinanța, închiria sau vinde imobilul achiziționat cu banii obținuți din împumut.
- Advertisement -

Creditul ipotecar cu cea mai mică dobândă de pe piață este soluția de finanțare potrivită atunci când îți dorești să achiziționezi locuința visurilor tale.

Instituțiile financiare din România pun la dispoziția celor interesați oferte de creditare competitive, pentru ca tu să poți accesa posibilități de finanțare avantajoase și în cele mai bune condiții. Pentru a economisi timp și pentru a te asigura că primești oferta potrivită nevoilor tale, un broker de credite te poate sprijini pe tot parcursul procesului de accesare a creditului ipotecar.

Iată concret și matematic diferențele dintre creditul Noua Casă și creditul ipotecar prin intermediul acestui exemplu de calcul:

Demn de menționat este faptul că avansul de 15% devine obligatoriu pentru creditul NOUA CASĂ dacă suma creditul este mai mare de 70.000 euro.

Care este rolul brokerului de credite? 

 • Brokerul de credite cunoaște condițiile de creditare și de eligibilitate ale fiecărei bănci, astfel va putea identifica rapid oferta și banca potrivită nevoilor tale.
 • Un broker de credite va lua în considerare următoarele condiții de creditare atunci când îți analizează profilul: vechimea în câmpul muncii, vechimea la actualul angajator, valoarea minimă acceptată a veniturilor, vârsta maximă acceptată a codebitorului (acolo unde este cazul), vârsta maximă acceptată a viitorului debitor, tipurile de venituri eligibile și multe altele. Deoarece aceste condiții diferă de la o bancă la alta, este esențială experiența brokerului. Cu o experiență de ani de zile în acest domeniu, brokerul de credite află imediat modificările și update-urile ofertelor bancare și cunoaște în detaliu toate modalitățile de obținere a unui credit.
 • După analiza preliminară, brokerul de credite îți poate spune PE LOC dacă poți sau nu să fii creditat. Iar ceea ce este foarte important, analiza preliminară realizată de un broker NU îți afectează scorul FICO.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Muniție românească trimisă în Ucraina. Primele imagini cu obuzele de 122 mm fabricate de Romarm în 2022 VIDEO

O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare arată că soldații ucraineni au primit obuze fabricate în România de...
- Advertisement -

More Articles Like This