Friday, April 26, 2024

Prima cerere oficială de anulare a votului Austriei! Mutarea care poate răsturna totul

Must Read

Eugen Tomac este primul europarlamentar care cere oficial ca veto-ul Austriei să fie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Europarlamentarul a solicitat astăzi oficial Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului la Curtea de Justiție.

”Libera circulație a persoanelor și a bunurilor sunt libertăți fundamentale ale tratatului privind funcționarea Uniunii Europene. Deși România a semnat aderarea la Uniunea Europeană încă din 2005, aceste libertăți îi sunt, în continuare, negate. Deși România îndeplinește condițiile de aderare la spațiul Schengen, fapt confirmat în repetate rânduri încă din 2011, acest drept este și astăzi, încă o dată, încălcat.

Comisia Europeană a confirmat că România are dreptul la Schengen. Parlamentul European, de asemenea. Singura instituție care refuză, fără nicio justificare, dreptul de aliniere a României cu celelalte state europene, este consiliul Uniunii Europene.

- Advertisement -

Prin urmare, cer Comisiei Europene să acționeze de îndată împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și să blocheze astfel de acțiuni antieuropene care încalcă tratatele Uniunii Europene”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Crypto 2024: Câți bani îi rămân unui român care schimbă Bitcoin (BTC) în Dolari (USD). Taxe și comisioane

Prețul Bitcoin, cea mai mare criptomonedă din lume, a depășit 72.000 de dolari,  un nou maxim istoric. StartupCafe.ro a...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x