Thursday, February 9, 2023

Prima cerere oficială de anulare a votului Austriei! Mutarea care poate răsturna totul

Must Read

Eugen Tomac este primul europarlamentar care cere oficial ca veto-ul Austriei să fie anulat la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Europarlamentarul a solicitat astăzi oficial Comisiei Europene să se îndrepte împotriva Consiliului la Curtea de Justiție.

”Libera circulație a persoanelor și a bunurilor sunt libertăți fundamentale ale tratatului privind funcționarea Uniunii Europene. Deși România a semnat aderarea la Uniunea Europeană încă din 2005, aceste libertăți îi sunt, în continuare, negate. Deși România îndeplinește condițiile de aderare la spațiul Schengen, fapt confirmat în repetate rânduri încă din 2011, acest drept este și astăzi, încă o dată, încălcat.

Comisia Europeană a confirmat că România are dreptul la Schengen. Parlamentul European, de asemenea. Singura instituție care refuză, fără nicio justificare, dreptul de aliniere a României cu celelalte state europene, este consiliul Uniunii Europene.

- Advertisement -

Prin urmare, cer Comisiei Europene să acționeze de îndată împotriva Consiliului Uniunii Europene la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și să blocheze astfel de acțiuni antieuropene care încalcă tratatele Uniunii Europene”, a declarat europarlamentarul Eugen Tomac.

Sursa: antena3.ro

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Humans.ai lansează pe blockchain-ul Hedera NFT-uri portabile, bazate pe inteligență artificială

Startup-ul românesc Humans.ai lansează NFT-urile portabile bazate pe inteligența artificială în rețeaua Hedera Hashgraph, una dintre cele mai importante...
- Advertisement -

More Articles Like This