Amundi, de doar un 1 la bursa, va deveni al optulea cel mai mare manager de investitii din lume, cu active de 1.270 mld. euro, dupa ce cumpara Pioneer

Vezi cele mai mari reduceri ale magazinelor online:
eMag , Altex , Libris , Vegis , QuickMobile , FashionDays

Francezii de la Amundi, cel mai mare manager european de investiţii, cu active de 1.000 de miliarde de euro la nivel mondial, se laudă cu peste 100 milioane de clienţi de retail, circa 1.000 de clienţi investiţionali şi 1.000 de distribuitori în 30 de ţări.

Amundi s-a listat pe bursa de la Paris în noiembrie 2015 şi are o capitalizare de 8,5 mld. euro. O acţiune AMUN se tranzacţionează în jurul a 50 de euro, cel mai ridicat preţ din ultimii ani. De vineri până ieri, o acţiune AMUN a urcat cu 7% la bursa franceză.

Recent, francezii au anunţat că vor cumpăra pentru 3,5 miliarde de euro Pioneer Investments, divizia de banii a italienilor de la UniCredit, prezentă şi pe piaţa fondurilor din România cu două fonduri locale deschise.

În urma acestei tranzacţii, Amundi va deveni al optulea cel mai mare manager de fonduri la nivel mondial, cu active de circa 1.270 de miliarde de euro. Nu este clar ce se va întâmplă însă cu cele două fonduri din România ale Pioneer, care reprezintă sub 0,001% din totalul Pioneer, întrucât această tranzacţie este practic o schimbare de acţionariat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.12.2016Deschide un cont tranzacționare la bursă:

80.6% din conturile CFD de retail pierd bani

Magazine recomandate pentru shopping online:


emag.ro FashionDays PC Garage CEL.ro altex Aoro Carturesti logo QuickMobile

Articole asemănătoare recomandate pentru tine:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.