În acest calendar despre care a vorbit Dan Barna, liderul USR a subliniat că dorește asumarea exactă a etapelor prin care se va ajunge la alegerile anticipate. 

”Altfel, intrăm într-o logică de promisiuni politice greu de susținut ulterior. Președintele nu ne-a mai dat impresia că susține cu adevărat anticipatele, pentru că a zis: bun, asta e o discuție de după alegerile prezidențiale, o să vedem ce se întâmplă atunci. A fost un mesaj echivoc” a spus Dan Barna. 

Întrebat ce se întâmplă dacă nu va avea acest calendar asumat, Dan Barna a precizat că nu dorește doar acest calendar, ci și celelalte condiții pe care le-a pus USR pentru susținerea Guvernului PNL. 

”I-am transmis și președintelui și am spus-o de fiecare dată că voturile USR nu sunt voturi bonus primite pentru orice propunere guvernamentală. Deci USR va discuta despre susținerea unei guvernări PNL doar în situația în care avem aceste elemente rezolvate- primari în două tururi sunt o miză pentru cetățeni, fără niciun dubiu. Dacă nu, susținerea guvernului rămâne sub semnul întrebării, pentru că noi considerăm că soluția sunt alegerile anticipate și nu un guvern slab care să nu facă decât să aducă perspectiva ca PSD să se întoarcă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.