Thursday, October 28, 2021

Rareş Bogdan ameninţă USR PLUS: „Nu mai primeşte 5 ministere dacă revine la guvernare”

Must Read

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că PNL le oferă șansa celor din USR PLUS să se întoarcă la guvernare, chiar dacă au făcut alianță cu AUR, dar nu vor mai primi cinci ministere.

Rareş Bogdan, prim-vicepreşedintele PNL, a transmis duminică, într-o emisiune televizată, că USR PLUS nu va mai primi toate ministerele agreate în coaliţie, din cauza crizei politice pe care „au generat-o”.

”Celor din USR le oferim șansa să se reonorabilizeze, adică după ce au făcut alianța cu AUR, după ce au părăsit guvernarea, înainte cu câteva săptămâni de a începe școlile, ceea ce dovedește destul de multă iresponsabilitate, dacă nu și imaturitate.

Noi le oferim șansa să se reîntoarcă. Sigur, nu vor mai primi la fel de multe ministere, dar pot să se întoarcă pe 3-4 ministere și să-și continue munca pentru cetățeni. Nu le mai dăm 5 (n.r. – ministere), vă spun cu siguranță.

- Advertisement -

(…) În momentul când fugi și abandonezi, în momentul în care cresc prețurile la energie, trebuie să semnezi PNRR-ul, vine Ursula vod der Layen, președinta Comisie, începe școala pentru 3,4 milioane de copii și tu fugi de la guvernare și te porți iresponsabil”, a spus Rareş Bogdan.

Orban: Am capacitatea de a reface această coaliţie de guvernare într-un timp foarte scurt şi să negociem învestirea unui guvern responsabil

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, la Focşani, că singura soluţie „viabilă şi onorabilă pentru România” este refacerea coaliţiei de guvernare, subliniind că el are capacitatea de a face acest lucru şi ulterior de a negocia învestirea unui guvern responsabil. „Nu fug de răspundere, dacă va fi necesar sunt gata să-mi asum răspunderea de a conduce Guvernul”, a afirmat el. Moţiunea lui Ludovic Orban a primit 59 de voturi în şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Vrancea, astfel că aceasta va fi cea susţinută de CDJ al filialei.

Orban a afirmat că el este omul care poate reface unitatea partidului şi să aibă „măsura justă în tratarea fiecărui coleg”.

„Evident cine trebuie pedepsit, trebuie pedepsit, cine a făcut rău partidului, evident că cine a făcut-o fără să facă partidului trebuie recuperat”, a punctat liderul PNL.

El a adăugat că „oamenii nu ne-au votat ca să provocăm crize politice” şi trebuie găsită o soluţie rapidă. „Soluţia pe care o susţin este singura viabilă şi onorabilă pentru România, ea nu poate fi decât refacerea coaliţiei de guvernare. Am capacitatea de a reface această coaliţie de guvernare într-un timp foarte scurt şi, mai ales, după refacerea coaliţiei de guvernare, să negociem investirea unui guvern responsabil, un guvern performant, şi aici vă spun foarte limpede, nu fug de răspundere, dacă va fi necesar sunt gata să-mi asum răspunderea de a conduce Guvernul”, a declarat Orban.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Veniturile Biofarm, în creștere cu 14%. Compania se extinde în Asia și Africa

BIO (BIOFARM S.A.), unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, a înregistrat în perioada 2017 – 2020...
- Advertisement -

More Articles Like This