Saturday, October 1, 2022

Vasile Dîncu declarații explozive: „Singura soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să facem orice fel de coaliție”

Must Read

Vasile Dîncu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Gold FM, că cea mai rapidă soluție pentru ieșirea din criză este formarea oricărei alianțe politice, inclusiv una între PNL și PSD.

Vasile Dincu a afirmat, în cadrul unui interviu la Gold FM, că cea mai rapidă soluție pentru ieșirea din criză este formarea oricărei alianțe politice, inclusiv una între liberali și sociali democrați.

„Eu am analizat posibilitatea că în situații de criză orice combinații politice sunt legitime până la urmă. Ar trebui să dispară factorul ideologic, primii care m-au linșat sunt liberalii. Ei zic „PSD sunt dușmanul poporului”. Eu vorbesc cu mulți prietenii liberali care spun că singura soluție ar fi să se unească PSD cu PNL și să  facem orice fel de coaliție. Este imposibil de realizat acest lucru cu șeful lor Klaus Iohannis sau Ludovic Orban care au constituit un război împotriva PSD. Dau un sentiment negativ că nu poți colabora cu ei în acestă situație. Neavând un plan politic serios singura lor strategie era anti-PSD.”, a declarat Vasile Dîncu la GoldFM.

Vasile Dîncu, mesaj tranşant pentru Klaus Iohannis. „PSD nu merge cu o propunere de premier la Cotroceni”

- Advertisement -

„Nu mergem în acest moment cu nicio propunere, pentru că vrem să vedem ce vrea preşedintele, în primul rând. Preşedintele este cel care s-a aflat în spatele cel puţin a unei părţi din această criză – cea politică, a girat-o, până la urmă, girându-l pe Florin Cîţu – şi trebuie să-şi refacă guvernarea pentru că acest tip de guvernanţă, nereuşit până acum, cel puţin din perspectiva rezultatelor guvernării – în acest timp este eroul principal”, a declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, duminică, la Prima Tv.

Peşedintele Consiliului Naţional al PSD a subliniat că Florin Cîţu ar fi trebuit să renunţe la funcţia de premier, înaintea moţiunii de cenzură.

„Îmi spune lumea: ”Bun i-aţi dat jos, acuma duceţi-vă la putere!” Cum să mergem la putere? Pentru că este atributul preşedintelui să numească premierul. Preşedintele s-a pronunţat mai demult că nu va mai pune niciodată un premier al Partidului Social Democrat. Am mers cu propunere după alegeri şi am fost refuzaţi. Acum, de bun simţ ar fi fost ca domnul Cîţu, după ce a observat că are o majoritate de 281 de voturi în Parlament împotriva lui, să îşi dea demisia şi preşedintele să refacă cum să revenim la situaţia de la început, situaţia de după alegeri şi să dea ocazia unui preşedinte de partid care va fi fost acolo să creeze o majoritate. Normal ar fi fost ca PSD, pentru că a avut cele mai multe voturi, a câştigat alegerile, chiar dacă nu a făcut 51%. Acum vrem să vedem dacă preşedintele trage de timp, dacă preşedintele s-a gândit chiar la o soluţie şi are o soluţie, pentru că nu are rost să ne ducem cu o propunere atunci când nu ni se cer propuneri, pentru că o facem în van”, a adăugat Vasile Dîncu, conform Ştiripesurse.

Mai mult, Vasile Dîncu a afirmat că analizele continuă şi că luni dimineaţă PSD va lua, în Biroul Permanent Naţional, o decizie finală cu privire la mandatul cu care delegaţia partidului la merge la Cotroceni.

În opinia sa, există „un joc tactic, strategic” care să ducă la prelungirea situaţiei în care Florin Cîţu se află în fruntea Executivului. Dîncu îl acuză pe premier de „imaturitate politică” pentru decizia de a se „lupta” cu partidele politice într-o perioadă de criză sanitară, susţinând că „preşedintele a greşit când a girat un asemenea personaj”.

Sursa: romaniatv.net

- Advertisement -


- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

- Advertisement -
0 commission RO V2
Latest News

Emorya Finance – Store of Value & Move to Earn: Unicul proiect care combina cele 2 concepte în spațiul Blockchain!

În aceste vremuri tulburi de inflație, război, pandemie, cand toată lumea cauta o cale de iesire, un proiect ia...
- Advertisement -

More Articles Like This