Tuesday, March 19, 2024

Miliardarul indian Gautam Adani este acum al treilea cel mai bogat om din lume

Must Read

Acum, el este, de asemenea, al treilea cel mai bogat om din lume, depășindu- l pe președintele LVMH (LVMHF) Bernard Arnault și devenind prima persoană asiatică care ocupă acel loc.

Adani, care conduce unul dintre cele mai importante conglomerate din India, se crede că are o valoare de aproximativ 137 de miliarde de dolari.

Asta după ce o creștere în această săptămână l-a plasat chiar în spatele CEO-ului Tesla (TSLA), Elon Musk, și a fondatorului Amazon (AMZN), Jeff Bezos, ale căror averi proprii sunt estimate la 251 de miliarde de dolari, respectiv 153 de miliarde de dolari.

La fel ca alți miliardari din întreaga lume, Adani și-a văzut bogăția explodând în timpul pandemiei.

- Advertisement -

Averea lui a crescut exponențial de la începutul crizei globale de sănătate, investitorii pariând pe capacitatea lui de a-și dezvolta afacerea în sectoare pe care premierul indian Narendra Modi le-a prioritizat pentru dezvoltare. Adani a beneficiat și de o creștere a consumului de cărbune, care i-a catapultat ascensiunea în ultimele luni.

Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani pentru a deveni cel mai bogat om din regiune în februarie.

În iulie, cofondatorul Microsoft (MSFT), Bill Gates, a anunțat că va dedica 20 de miliarde de dolari pentru dotarea Fundației Bill și Melinda Gates și și-a reiterat intenția de a trece „de pe lista celor mai bogați oameni din lume”. Gates este în prezent clasată pe locul cinci ca cea mai bogată persoană din lume, cu o avere netă de 117 miliarde de dolari.

În interiorul Indiei, Adani și-a sporit profilul și în alte moduri.

Săptămâna trecută, el a făcut furori anunțând o ofertă ostilă de a prelua un radiodifuzor influent, New Delhi Television (NDTV). Acordul este urmărit de AMG Media Networks, o unitate a conglomeratului lui Adani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

- Advertisement -


- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -
Latest News

Un antreprenor argeșean deschide cea mai mare fabrică de prelucrare a lânii din Europa!

În decembrie 2022, în localitatea Costești , județul Argeș, antreprenorul Cristian Mercioniu a pus în funcțiune o fabrică de...
- Advertisement -

More Articles Like This

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x